Hvordan planlegge fler stevner på én og samme dag?

Merkelapp Referanse
0
Når et skytterlag arrangerer stevne, er det hyggelig om det kommer noen skyttere! Et av tricksene for å sikre dette, er å arrangere fler stevner i nærheten av hverandre i samme tidsrom. Sjangsen er da større for at skyttere "tar runden" innom alle stevnene.

I denne artiklen forklarer jeg hvordan vi tenker når vi planlegger fler stevner på én og samme dag.

Husk at vi må ha kontroll på flere tidsaspekter.

- Skytetiden. Dette er når du skal skyte og du skal da være ferdig påkledd og magasinene er ferdig lastet. La oss for eksemplets skyld si kl. 09:00.
- Registrering. Når du ankommer skytterbanen, må du registrere ankomst hos påmeldingskontoret ca. 30 minutter før skytetid. Ofte er påmeldingsavgiften rundt kr. 70-80,- per stevne. I forhold til eksemplet ovenfor, vil det si kl. 08:30. Om man ikke rekker å registrere seg ca. 30 minutter før skytetid, risikerer man å miste oppsatt skytetid. Om man ser at man blir forsinket, så ta en telefon underveis til stevneledelsen.
- Kjøretid mellom skytterbanene. Beregn god tid. Skytterbanener er ofte plassert litt avsides, og det er ikke alltid like lett å finne fram. Google Maps er din venn!

Før du starter, finn fram Skytter IDen din (som du enten har fått på e-post fra skytterlaget, eller som finnes på Medlemskortet fra skytterlaget ditt). Logg deg inn Mitt DFSwww.dfs.no

A picture named M2
Bruk Skytter-ID og passord du har fått fra DFS:
A picture named M3
Når du er pålogget, vil du se din profil side.

Gå til forsiden og deretter til arrangement kalenderen (du kan selvsagt gå direkte til kalenderen fra din profil side);
A picture named M4

I arrangementskalenderen vil du se alle kommende skytterstevner i hele landet de kommende 30 dagene.
A picture named M5

Ofte er det litt mye, så du kan selvsagt begrense søket til å gjelde eksempelvis ditt nærmiljø. Under har jeg krysset av for "Vis pågående påmelding", hvilket innebærer du kan se alle stevner hvor påmeldingsfristen ikke er utløpt, samt at jeg har økt tiden til "Neste 60 mnd" samt valgt Vestfold som samlag.
A picture named M6
Voila! Her ser vi tre stevner i Vestfold i samme helg. Perfekt for å ta 3 stevner på én dag.

Før du begynner med påmeldingen, kan det være smart å danne seg et bilde av hvilken rekkefølge du ønsker å ta stevene i. Skal du begynne i Styrvoll, da videre til Andebu, for så å ende opp i Sandar og Sandefjord? Om du ikke er kjent kan det være en idé å besøke de enkelte skytterlags hjemmesider. Begynn med å klikke på skytterlaget som vist under;
A picture named M7
Det er veldig forskjellig hva som vises på de enkelte lagene, men hos Styrvoll ser vi de har orden i sysakene;
A picture named M8
Her finner du både telefonnummer og ikke minst hjemmeside-adresse og kart. Om man ikke finner kartet i DFS sin løsning, så er det gjerne slik informasjon på lagets egen side.

Når du skal reise mellom tre steder, er det ofte smart å lage en liten oversikt. Jeg oppretter en ny e-post hvor jeg limer inn kart, noterer GPS-koordinater og ikke minst telefonnummer.

Ok, klikk så på selve stevnet, som vist under;
A picture named M9
Da får opp noe tilsvarende;
A picture named M10
Igjen ser vi at Styrvoll har vært flinke, og lagt inn kontakt-informasjon for selve stevnedagen!

Når du er klar for påmelding, klikker du på Meld meg på-knappen.

A picture named M11
Merk at du har en nedtrekksmeny hvor du kan velge hvilken bane og dag du ønsker å skyte. I oversikten ser du alle lagene med alle skivene. Tanken er at du selv kan velge hvilken tid og hvilken skive du ønsker å skyte på. Husk at links-skyttere (dvs de som er kjevhendt) ofte skyter på de siste skivene i laget. Om du ikke er links-skytter viser du dem respekt med å ikke ta disse skivene.

Siden vi skal skyte tre stevner på én dag, lønner det seg å starte tidlig på det første stevnet. Det kan også være smart å starte tidlig med tanke på vinden, som ofte er svakere på morgenen. Under ser vi at skive 4 er ledig på laget som starter skyting kl 09:00;

A picture named M12
Klikk på Reserver-lenken (ser du ikke denne har du glemt å logge deg på, se øverst!). Løsningen til DFS vil da automatisk hente din informasjon som Skytter ID, navn og skytterlag og legge deg inn som vist under;
A picture named M13
Merk at du bør krysse av for Finkaliber om du skyter med kal. .22 LR. Dette kan ofte være med å styre følsomheten til elektronikken på nettopp din skive. Veldig smart å huske med andre ord!

Når du er fornøyd klikker du på Lagre-lenken som vist ovenfor. Løsningen bekrefter ditt valg slik;
A picture named M14
Du er nå påmeldt på stevnet, på en valgt bane, dato og tid og  skive!

Merk at du kan endre påmeldingen helt til påmeldingsfristen går ut. Du kan også slette påmeldingen om du angrer.

Jeg pleier å skrive ned informasjonen ovenfor i den påbegynte e-posten slik at jeg husker når og hvor jeg skal skyte!

Ok, selve skytingen tar et sted mellom 30 og 40 minutter, litt avhengig av hvilket skyteprogram som benyttes på stevnet. Dette kan du finne ut på stevne-forsiden også. Skyter du 25 skudd, tar det selvsagt kortere tid enn 35 skudd osv.

Teoretisk er vi da ferdig på Styrvoll ca. 09:45. Du bruker fort 15-20 minutter på rydding, omkledning, få fatt i gravkortet (utskriften av skytingen din, og ja, navnet er litt rart. Den gangen vi ikke hadde elektronikk måtte noen stå i graven - eller vollen fremme ved skivene, og anvise  hvordan skytterne traff skivene. Gravkortet var rapporten fra graven ), og kanskje en liten matbit og drikke. Vi er mao. tidligst på vei kl 10:00.

Når du skal planlegge kjøring mellom banene, er det ofte greit å bruke Google Maps.Siden skytterbanene ofte er avsides plassert, må du ofte basere deg på å bruke GPS koordinatene. På Styrvoll-stevnet ser det eksempelvis slik ut;
A picture named M15
Utfordringen nå er om Google "svelger" GPS-koordinatene slik de står. Om du forsøker å klippe de ut og lime inn koordinatene i Google Maps, riskerer du fort å få denne feilmeldingen;
A picture named M16

Så da kan jeg likegjerne med det samme forklare at Google alltid vil virke om du har GPS koordinatene på formatet;

Naa.bbbbbb, Ecc.dddddd

Her angir vi med andre ord NORD først, komma, EAST (øst). Om vi tar GPS koordinatene ovenfor på dette formatet så ser de slik ut;

N59.31481,E9.84955

Om jeg limer inn koordinatene ovenfor, får jeg straks bedre treff!
A picture named M17
Personlig synes jeg nå det er smart å bruke Satelitt-visningen i Google Maps for å forsikre meg om at vi faktisk ser noe som minner om en skytebane. Jeg har opplevd at GPS koordinatene har vært hjem til skytterlagets leder!!

A picture named M18
Jupp, det ser ut som en skytterbane. Selvsagt noterer jeg GPS koordinatene i min påbegynte e-post også!

Så tar du for deg neste skytterbane. I vårt eksempel er det Andebu. Jeg begynner med å finne ut hvor langt det er mellom Styrvoll og Andebu. Finn frem Andebus GPS koordinater

A picture named M19
Som vi ser blir GPS angitt på en annen måte her! Ikke alltid greitt å vite hvilke du skal bruke. Personlig går jeg etter tallene som ser ut som vanlige desimal tall, og følgelig får jeg følgende GPS koordinater når jeg har formatert dem på formatet N,E;

N59.296790,E10.156210


Koordinater limes inn i Google Maps og jeg sjekker med Satelitt-visningen. Jupp, dette ser også ut som en skytebane!
A picture named M20
Nå skal du finne kjøretid mellom Styrvoll og Andebu. Klikk da på knappen Få veibeskrivelser i skjermbildet ovenfor;
A picture named M21
Som du ser vil Google Maps automatisk plassere siste GPS koordinater som ankomst-sted (markert med B). Det eneste du trenger å gjøre nå, er å lime inn GPS koordinatene til Styrvoll i felt markert med A, slik som vist under. Klikk så på den blå Få veibeskrivelse-knappen. Voilá - du har en detaljert kjøre beskrivelse med rimelig nøyaktig kjøretid!

A picture named M22
Da vet vi det tar ca. 45 minutter fra Styrvoll til Andebu.

Vi er med andre ord fremme ca. 10:45 om vi treffer rett på. Når vi i tillegg vet at vi må møte opp for registrering senest en 1/2 time før skytetid, betyr det at vi tidligst kan skyte ca. 11:15. Da strammer vi hardt til, og jeg liker mye bedre å drøye det litt, slik at neste skytetid i Andebu er ca. kl 12:00. Det avhenger selvsagt av om det er ledige plasser på laget som starter kl. 12:00! Her er det generelle trickset at jo tidligere du planlegger stevnet, jo fler skytetider kan du velge!

Selve påmeldingsprosessen er lik for Andebu, og så gjentar du alt ovenfor når du skal finne skytetid til Sandar og Sandefjord!

Lykke til!

Mvh
Bob Voith
Ungdomsinstruktør, Nøtterø Skytterlag

Legg igjen en kommentar

:-D:-o:-p:-x:-(:-):-\:angry::cool::cry::emb::grin::huh::laugh::lips::rolleyes:;-)

Merkelapper