Kjøpt ny reim? Hvordan foreta en grov-justering av reimen for aspiranter!

Merkelapp Bakgrunnsinformasjon
0

Noe av det første man må gjøre med en splitter ny reim, er å "stille den inn". I denne artiklen skal vi se på ©n metode for å avstemme reima til en Aspirant. Hensikten er å foreta en grov-justering av reima før den deles ut til Aspiranten. Om vi er heldige, vil det da gå raskere å komme i gang med reim. Reimen vi bruker under, er levert fra Engbo Match.

Original reim

Som du ser fra bildet ovenfor, har vi 2 reimklemme, 4 “smygestoler” (et flott navn for “rundingene” som holder reimen sammen Smilefjes), reimfester til stokk og skjefte.

For en ung aspirant, er denne reima ofte noe i overkant lang, og siden avstanden mellom skulder, hånd og gevær ikke er all verden, opplever mange at det er litt mye “hardware” på reima. Under skal jeg vise hvordan du stiller inn reima for en ung aspirant.

Begynn med å ta av alle reim-delene som vist under;

Reim med alle delene av

Før du begynner er det greitt å se at den ene siden på reima er glatt …

Glatt på utsiden

…mens innsiden er ruglete.

Ruglete på innsiden

Den ruglete siden skal vende inn mot tøyet, så den “biter seg mest mulig fast”.

 

Benynn så med spenne-siden, og pass på at den glatte siden vender opp;

Spennen

 

Tre på en reimklemme og en smygestol, i den rekkefølgen. Plasser gjerne begge delene omtrent så langt inn på reima (nærme mot selve spennen) du kan.

Strammeskrue og smygestol på plass

 

Tre så på ende-reimen med den nederste, svarte, reim-feste. I prinsippet er det ett fett hvilen vei du plasserer ende-reimen, så lenge den peker ut av reim-loopen. Du vil se dette klarere etterpå.

Ende-reim på plass

 

Tre reimen inn i smygestol og reimklemme som vist under. Pass på at du ikke har tvinn på reim-loopen, og at den ruglete siden vender innover. Denne loopen er nemlig der du skal ha overarmen din etterhvert.

Reim tredd i smygestol og reimklemme

 

Litt mer detalj av hvordan reimen er tredd. Legg merke til at den blanke siden peker mot deg nå.

Reimklemme og smygestol detalj

 

Tre så på en smygestol, og den løse svarte reim-festet. Pass på at reim-festet peker utover, og at mekanismen er på den glatte siden, som vist under;

Reim-feste og smygestol

 

Tre så reimen inn i smygestolen som vist under;

Reim tredd i siste smygestol

 

Så kan du feste reim i spennen som vist under;

Komplett reim

 

Legg merke til at du har ©n reimklemme og to smygestoler til overs. Disse tar du vare på til neste gang du skal stille inn reimen. Kanskje du har vokst siden sist!

Du blir kanskje overrasket over hvor mye ekstra reim som havner på utsiden av selve reim-loopen. Mange velger å klippe av reima slik at det ikke blir så mye å holde styr på. Jeg anbefaler at du ikke klipper for mye, slik at du kan tilpasse reima etter som du blir større. Ikke ta mer enn halvparten om du velger å klippe. Et annet tricks er å ta en kraftig strikk eller en strips, og rulle opp reima.

Hvor lang skal så tampen være? Prøv i første omgang med 40-45 hull på selve tampen. Et mulig, alternativ mål er å plassere overarm-loopen på og så strekke reimen ned langs din utstrakte arm. Om reimfestet er ca 5 cm nedenfor hånden din, så er vi ikke helt på bærtur!

Hvordan går vi så videre?

Finn deg en skytterjakke, og sjekk at reim-kroken er festet så høyt opp som mulig (de lærde strides her, men for unge skyttere er det ofte best med et høyt reim-feste på overarmen). Plasser reima slik at reimklemma peker inn mot kroppen.

Før du fester reima til våpen, legg deg ned og hold våpen slik det faller naturlig for deg. Dette er ofte litt tungt (husk, en Sauer veier rundt 6 kg!), så det er smart å ha noen til å hjelpe deg. Hovedpoenget er at du skal holde våpenet slik at du får best mulig høyde. Når du føler at våpen holdes godt, plasserer instruktør håndstopperen helt inntil hånden din.

Da er du klar for fin-innstilling av reim!

Kommentarer

Gravatar Image1 - Dear sirs,

We have noted the name and address of your esteemed company from
internet. We are pleased to introduce ourselves as manufacturers and
exporters of shooting/hunting /boxing/Leather/Sports Wear products.

please visit to our site www.asarinternational.com which will show you
our line of business. We can supply all products.Please do let us know
your interest in our products.

Awaiting of your kind reply with advance thanks

B/regards

Muhammad Anees /CEO

Asar International

Shahab pura Sialkot - 51310 - Pakistan

Ph: 0092-52 3554851 | Cell: +92 342 5875269 +92 322 7350276
info@asarinternational.com Url:www.asarinternational.com
P Please consider the environment before printing this e-mail


Legg igjen en kommentar

:-D:-o:-p:-x:-(:-):-\:angry::cool::cry::emb::grin::huh::laugh::lips::rolleyes:;-)

Merkelapper