Har du lyst til å begynne med skyting?

Merkelapp Skyteskole
0
....Avstanden er 100 meter, det er vindstille. Ildkommando er gitt, og du fører geværet opp i skytestilling ... sikter deg inn mot blinken ...
Grepet rundt geværet er avslappet, og reimen vi bruker for støtte gjør jobben sin og holder det meste av geværets vekt. Synet ditt fokuserer og du plasserer pekefingeren din på avtrekkeren ... Du kjenner at pulsen roer seg, og du strammer pekefingeren rundt avtrekkeren. Du når trykkpunktet på avtrekkeren ... bare litt mer trykk nå, bare litt til.. BANG!
En svak rekyl møter skulderen din, og prosjektilet er sendt av sted i en fart på 330 meter pr sekund. Du holder fremdeles øyet oppe og registrerer hvordan geværmunningen gjør et lite hopp, for så å roe seg akkurat der du siktet når du trakk av. Sakte vender du deg mot den elektroniske skiven, hvor resultatet vises ... 10,9 !!! Bedre kan det ikke gjøres!!!
Og du nullstiller, og gjør deg klar for neste skudd....

Om du synes det er noe som fenger i beskrivelsen ovenfor, send en sms  til Bob på 402 14214 eller en e-post til bob@vcode.no og meld din interesse for kommende åpen dag, samt eventuell etterfølgende skyteskole!!! Ungdomsgruppa i Nøtterø skytterlag planlegger å arrangere en åpen dag i høst, hvor hvem som helst kan prøve skyting. Erfarne skyttere vil ta deg igjennom skytingens faser og du vil selv få prøve å skyte. Kanskje du allerede på første dagen kjenner noe av sitringen fra beskrivelsen ovenfor?

Alle interesserte som melder sin interesse, vil motta e-post om eksakte datoer så snart de er klare!

I etterkant av åpen dag, vil vi arrangere skyteskole. Dette er en grundig teoretisk og praktisk innføring i skyting, med sterk fokus på sikkerhet og respektfull behandling av våpen og ammunisjon. Etter gjennomført skyteskole vil du være klar til å delta på våre ordinære treninger som vanligvis skjer på tirsdager fra kl 17:30.

Alle interesserte vil motta e-post om eksakte datoer så snart de er klare!

Hvorfor skyting?

Vi er alle forskjellige, og mange liker idretter som fotball og håndball hvor man deltar i lag, og sammen presterer kollektivt i konkurranser. Andre liker bedre individuelle idretter hvor egne evner og prestasjoner settes i fokus. Om du heller mot sistnevnte, kan skyting kanskje være en sport for deg? Når det er sagt, så kan man om ønskelig delta i forskjellige lag-konkurranser hvor du deltar med andre skyttere fra ditt lag. Da handler det om å komme best ut som lag!

Skyting vil definitivt utvikle dine evner til å konsentrere deg, og sette fokus på innlærte oppgaver.

Skyting vil lære deg å slappe av! Kanskje ikke så dumt i en stresset hverdag?

Skyting vil utvikle din evne til å koordinere sinn, kropp og våpen.

Skyting vil utvikle din uholdenhet, både pysisk og mentalt. Selv liggende skyting er mer slitsomt enn mange tror!

Skyting vil lære deg å behandle våpen og ammunisjon med respekt. Våpnene vi bruker har meget god presisjon og er av fabrikatene Anschutz og Sauer.

Både gutter og jenter skyter sammen!!

Du vil delta i en sport hvor alle aldersgrupper er representert.. Alt fra 10 år og oppover. Det finnes drøssevis av veteraner på 75++ og veldig mange av dem skyter virkelig godt! Skyttere deles inn i klasser, slik at du konkurrerer med skyttere på ditt eget nivå. Klassene er en blanding av alders-regulerte klasser kombinert med klasser som defineres av dine resultater.

Aspirant. En ny skytter, typisk etter gjennomført skyteskole. Aspiranter har eksempelvis mulighet til å bruke støtte isteden for reim, noe som gjør skytingen enklere. Om en aspirant deltar i konkurranse er det ingen rangering etter poengsum og alle får premie!
I aspirant klassen skyter man med våpen av kaliber .22 Long Rifle. Dette er små patroner, som på vindstille dager er utrolig presise, uten at rekylen er skremmende på noen som helst måte. Smellet er heller ikke spesielt høyt, selv om det selvsagt er på et nivå hvor man bruker hørselvern!! Aspiranter skyter alltid liggende.

Rekrutt. En skytter under 14 år. Etter å ha vært aspirant en stund, ønsker gjerne skytteren litt større utfordringer som å bruke reim. Da øker vanskelighetsgraden noe, men som vi ser av beskrivelsen øverst, så vil en korrekt brukt reim bære det aller meste av våpenets vekt. Til gjengjeld øker ofte skytterens egen godfølelse når man begynner å mestre reimen! I rekrutt klassen er det rangering, og typisk får kun de tre beste premie.
Rekruttene skyter også med kaliber .22. Hensikten med dette er å innlære korrekt avtrekksteknikk (som er et utrolig viktig punkt uten skyting), uten at man blir "skuddredd" fra kraftigere kaliber.
Rekrutter skyter også alltid liggende.

Eldre rekrutt. En skytter går fra rekruttklassen til eldre rekrutt det året han eller hun fyller 14 år, og forblir der til han eller hun fyller 16 år. I denne klassen er det ofte hard konkurranse og mange skyttere vil etter en periode få god fremgang.
Eldre rekrutt kan fortsette å skyte med kaliber .22, eller gå over til det kraftigere kaliberet 6,5. Fordelen med 6,5 er at prosjektilet er mye mindre følsomt for vind! Ulempen er at det smeller mer, og at rekylen er kraftigere (men når det er sagt - rekylen ser mye kraftigere ut  for foreldre eller andre tilskuere, enn den føles for skytteren selv!!!).
Eldre rekrutter skyter også alltid liggende.

Junior. Fra og med det året du fyller 16 begynner du med knestående skyting!

Klasse 1 til klasse 5. Er du over 18, øker vanskelighetsgraden ved at man skyter på 200 eller 300 meter isteden for 100 meter som man skyter som aspirant, rekrutt, eldre rekrutt og junior. Klasse 1 kan nesten sammenlignes med nybegynner-klasse for voksne skyttere, og alt avhengig av hvilke resultater du oppnår, vil du rykke oppover i klasse-systemet. Du rykker oppover i klassene basert på resultatene du oppnår. De "beste" og mest erfarene skytterne er med andre ord i klasse 5. Da skytter man stående, knestående og liggende!!

Veteran 55, Veteran 65 og Veteran 73. Når du fyller 55 kan du om du ønsker det gå over til veteranklassen V55, eller du kan forbli i de resultat-styrte klassene 1-5.

Om du er glad i å trene, er det en ubetinget fordel i skyting. Jo sterkere og mer utholden du er, desto bedre sjans har du for å holde puls under kontroll!

Legg igjen en kommentar

:-D:-o:-p:-x:-(:-):-\:angry::cool::cry::emb::grin::huh::laugh::lips::rolleyes:;-)

Merkelapper