« Trening 1.mai, dugnad 2. mai, internstevne 3. mai, Sandestevnet og Pinseleir 2012 | Hoved| »

1. internstevne avholdt på Nøtterø - pluss litt om vind!

Merkelapp Referat
0
Ca. 30 ungdomsskyttere fra samlaget skjøt sitt første internstevne 2012 på Nøtterø skytterbane i dag. Flott vær, riktignok med litt vrien vind for første lag, og deretter stille. Dette betyr selvsagt mest for våre .22 skyttere. 6.5 skytterene har ingen problemer med dagens vind.

God tips for de kommende internstevnene, kan være å sjekke Yr.no. Om vi eksempelvis skulle ha skutt på lørdag, og vi ikke var bundt av tildelte skytetider;


A picture named M2
Legg merke til hvordan vinden er mest intens mellom 6 og 12 på formiddagen (10 m/s), og hvordan den avtar til 7 m/s fra 12 til 18. Etter kl 18 er det kun 4 m/s. Så om vi kunne velge skytetid, så er det sannsynligvis enklest etter kl 18!

Et annet tips er å følge med på vind-vimplene som henter mellom standplass og skivene. Om du ser at disse "kaster på seg", fra side til side, så er det ofte vanskelige forhold uansett. Du vil oppleve at du kanskje stiller til venstre under prøveskytingen, for så å havne for langt til høyre på første serie. Forsøk å ha et halvt øye på vimpelen, og forsøk å skyte når den er rolig (jepp, jet vet det - MYE lettere å si enn å gjøre - men øvelse gjør mester!!!). Derfor - Ikke vær redd for å trene når det blåser. Det er kun da  du lærer å observere og korrigere for vind!

Legg igjen en kommentar

:-D:-o:-p:-x:-(:-):-\:angry::cool::cry::emb::grin::huh::laugh::lips::rolleyes:;-)

Merkelapper