« Min gode hatt!! Camilla vant Kanaltreffen med vanvittige 2 x 350 og 349!! | Hoved| Søstrene Håkedal tok hver sin seier i klasse R og ER. Fredrik på 2. plass og Nora på 3. i klasse J!! »

Landsskytterstevnet 2015 på Lesja: Gull til Vestfold i lagskyting, bronse til Camilla i ER og Fredrik i feltfinalen!

Merkelapp Referat
0

image

Landsskytterstevnet ble i år avholdt i Lesja fra 31. juli til 7. august, og fra Nøtterø dro denne fin gjengen med ungdommer avsted!

LS2015Alle

Fra øverst til venstre; Fredrik Wikerøy, Hanna Håkedal, Sunniva Marthinsen, Emil Berntsen, Camilla Håkedal, Andreas Voith og Kim Johansen.

Som vanlig under LS skal alle skyte både bane- og felt skyting. I tillegg deltok Camilla og Andreas på Vestfold-laget under samlagsskytingen siden de hadde hatt jevnt over gode resultater hittil i sesongen.

Før vi begynner gjennomgangen av skytingen, røpes allerede fantastisk skyting i tittelen av artiklen!! Du kan forøvrig se alle resultater på denne siden. En annen flott side er baneguide.no som foruten å være tilpasset smarttelefoner i størrelse, også fungerte bedre enn DFS egen app.

Gull til Vestfold skyttersamlag under LS 2015!

Vestfold stilte med Camilla og Andreas fra Nøtterø, Karoline Hustuft Aadne fra Styrvoll og Jeanette Hegg Duestad fra Sem på sitt lag. Hele 172 skyttere fordelt på 43 lag skulle konkurrere om å skyte best sammenlagt.

Hver skytter skyter 10 tellende skudd og kan derved få maksimalt 100 poeng. Tilsammen kan laget få maksimalt 400 poeng. Innertiere teller også om det blir poenglikhet!

Helt fra starten av samlagskytingen var det klar at dette kom til å bli meget spennende, og i første etappe skjøt Camilla mesterlig 100 poeng med 6 innertiere. Vi var ikke alene om å skyte 100 under første etappe og godt over 20 lag hadde 100 etter første runde!

Andreas skjøt også mesterlig 100 poeng med 8 innertiere på etappe 2. og da hadde våre to eldre rekrutter (forresten ganske tøft at Nøtterø hadde hele 2 skyttere med i Vestfold laget!) lagt et godt grunnlag for juniorene Karoline og Jeanette.

AndyGlad

Glad skytter etter vel gjennomført 100-poenger!

Karoline fulgte også opp med fantastisk kneknyting og satte et støkk i oss alle med en 10.0 på liggende, men tilsammen ble det gode, sterke 100 poeng igjen, denne gang med 6 innertiere. Etter etappe 3. var det kun 3 lag med 300 poeng, og vi ble plutselig annonsert som ledende!!!!

På etappe 4. gjennomførte ankerkvinne Jeanette Hegg Duestad fra Sem et virkelig mesterstykke med å skyte 100 poeng med hele 8 innertiere! Som eneste lag klarte vi å oppnå fullt hus med 400 poeng (og 28 innertiere) og Vestfold-laget vant derved samlagsskytingen!!! Under ser vi Jeanette, Andreas, Camilla og Karoline på første plass!!

IMG_5380

En herlig selfie!

IMG_5382

IMG_5383

Det kan også nevnes at vi vistnok tangerer rekorden for samlagskyting med 400(28*). Herlig!

Meget sterk felt-runde fra Hanna!

Først ut av våre unge var Hanna Håkedal i klasse Rekrutt. Hun startet med feltrunden.

Nøtterø

Foruten at hun skjøt hele 58 av 60 mulige poeng på den første minneskyting-skiva, fortsatte hun med en usedvalig sterk feltrunde med hele 29/27. Av 30 mulige treff, fikk Hanna kun en eneste bom og derved 29 treff totalt. Hele 27 av disse er innertreff på feltskiva! Under ser du skytingen hennes:

image

Legg merke til alle innertreffene!! Det grafiske skytterkortet er forøvrig hentet fra baneguide.no sin løsning. Konkurransen er svært sterk på landskytterstevnet, og den ene bommen medførte at Hanna havnet på 98. plass og et lite beger. Det kan nevnes at hun hadde landet på en delt 4. plass om hun hadde hatt 30/27, så det sier litt om nivået!

På banen skjøt Hanna sterke 246 med 13 innertiere, noe som holdt til en meget god 55. plass og et middels stort beger.

Dette er meget gode takter Hanna!!

Camilla fikk 3. plass i klasse ER på baneskytingen!

På baneskytingen og i klasse Eldre Rekrutt satte søster Camilla Håkedal like gjerne inn 250 med hele 20 innertiere!

Nøtterø

Dette holdt til en knallsterk delt 11. plass under innledende skyting og et stort beger. I tillegg medfører slik solid skyting plass i finalen, og da viste Camilla knallsterke konkurransenerver og skjøt 100 med 9 innertiere! Under ser vi Camilla under anvisningen av hennes finaleomgang

IMG_5273

Anita Bjørkedal fra Sartor dro til med fullt hus og 10 innertiere i finalen og vandt dermed klasse ER. Hele 3 skyttere hadde 9 innertiere og Camilla måtte ut i ny omskyting om 2. og 3. plassen. I denne ekstra omgangen ble det fullt hus for Bjørnar Rasmussen Aurdal fra Sykkylven og han fikk derved 2. plassen, mens det ble en 9er på både Camilla og Oda Andreassen Berg fra Sørskogbygda.

IMG_5278

Camilla og Oda måtte ut i ennå en omskyting 3. plassen og den sikret Camilla seg med råsterke 100 med 10 innertiere!

image

3. plassen i klasse ER gikk derfor til Camilla!!!

IMG_5286

IMG_5293

Foto: Lena Håkedal

På felt-skytingen var Camilla ørlite uheldig og fikk en liten bom på hold 4 – og da totalt meget gode 29/21:

image

Dette holdt til en 136. plass og et lite beger.

Fredrik i felt-finalen!

Nøtterø

Denne unge karen gjorde ingen feil under feltskytingen og skjøt mesterlig 30/20:

image

Dette holdt til en 78. plass (som igjen sier noe om et vanvittig konkurranse-nivå….) og et middels stort beger. MEGET BRA Fredrik! I tillegg ble det finale på Fredrik hvor han skjøt flotte 11/8 og skjøt seg opp til 69. plass! Bare det å komme til finalen under LS er et mål for mange, og når man i tillegg “skyter seg opp” på resultatlisten er det en herlig opplevelse!

På banen ble det 244(8*) som Fredrik var godt fornøyd med, forholdene tatt i betraktning! Vi lærer alle noe hver gang vi deltar på stevner og spesielt på LS!

Og her er resten av resultatene fra vår herlige gjeng!

Hva i all verden skal til for å lykkes under LS? Tja, mye skytetrening, mye stevneerfaring, god rutine, talent, en god dag, kontroll på nervene, godt vær, godt humør, flaks …. ja faktorene er mange og kan fortsette! Høydepunktene som er nevnt ovenfor, representerer derfor nok en god kombinasjon av alle faktorene!

For de aller aller fleste, blir ikke LS en tur opp på pallen, medaljer eller begre i forskjellige størrelser. Men, med stor M og understeking:

Forhåpentligvis har man likevel hatt en god skyteopplevelse, og ikke minst har man samlet unik erfaring fra landets største skytestevne, men usedvanlig hard konkurranse. Denne erfaringen kan ingen lære seg uten å nettopp delta på landsskytterstevnet!!! Man må rett og slett oppleve dette selv, for deretter å putte erfaringene i sin egen erfaringssekk. Sjelden skyter man på stevner med mange hundre konkurrenter, fullt opp av tilskuere, storskjerm, web TV, og speaker-tjeneste som gjørt omtrendt alt om til ulidelig spenning for både skyttere og alle tilskuere!

Derfor er alle resultater viktige og selv om det kanskje ikke gikk din vei i år, så nytt opplevelsen og ta vare på erfaringen!!!

Andreas Voith

Nøtterø

For Andreas ble samlagsskytingen det absolutte høydepunktet på dette LS, spesielt etter at han dagen i forkant skjøt 248(16*) med to 9.9ere og havnet derved på delt 112. plass og et lite beger. På felten skjøt han omtrendt lik serie som Camilla på hold 4 og landet på 29/20:

image

Dette holdt til 143. plass, den første plassen som ikke fikk beger. Sånn kan det dessverre være med marginer folkens!

Andreas hadde nok forhåpninger om å skyte hakket bedre, spesielt på bane. Men slik ville det ikke gå denne gang!

Sunniva Marthinsen

Nøtterø

Sunniva skjøt gode 247(15*) på banen. Uheldigvis startet første serie med en 9er – og da synes jeg det er veldig bra å gjennomføre så bra som dette tross 9ern. Husk det er utrolig mye spenning som skal få utløp før man “kommer i gang” med skuddene sine. Sunniva skyter i klasse ER, hvor hele 48 skyttere fikk 250. Sunniva landet derved på 156. plass, men merk at dette kun er 9 plasser unna beger Sunniva!!! Under er bane-kortet:

image

Veldig mye bra her Sunniva, tette og gode serier med en og annen utstikker.

I felten fikk Sunniva 25/8 og landet på 337. plass. Under er felt-kortet, og igjen ser vi veldig mye bra samling Sunniva!

image

 

Kim Johansen

Nøtterø

Kim skyter junior og fikk 240(8*) og en 217. plass. Han begynte godt med 49 på første liggende. På kneserien var han uheldig og fikk 2 8ere, noe som trakk poengsummen ned:

image

Det kan ha vært ekstra spenning ved første stillingsbytte. Under LS er alt hakket mer strengt, og man føler fort et ekstra press på standplass. Siden hele serien er til høyre, kan det tyde på at det ble noe stillingsstress under denne serien. Under de første 6 skuddene på 10-skudden ser vi at kneskytingen er betydelig strammere og poengene er derved høyre.

Under felten skjøt Kim meget respektable 26/13 og landet på 191. plass. Igjen sier dette noe om nivået. Hele 25 skyttere med 30 treff i Junior!!

Emil Berntsen

Nøtterø

Emil er vår andre junior og han fikk gode 242(5*) og en 200. plass. Under ser vi hans bane-kort;

image

I det store og hele er dette bra skyting Emil, og du har uheldigvis fått hele 4 9.9ere og en 9.8er. Jeg putter denne litt i båsen “skudda ville bare ikke inn”!

På felten skjøt Emil også 26-treff, men med hele 18 innertreff! Dette holdt til 171. plass. Under ser vi felt-kortet:

image

Igjen har du tette fine samlinger, med en og annen “vil ikke inn” skudd. Dette er like før toppresultat Emil!

Oppsummering

Landskytterstevnet er over, og alle våre skyttere har fått noen nye erfaringer. Vi gratulerer derfor ALLE skyttere med fantastisk deltagelse og håper at landskytterstevnet har inspirert til videre skyting og glede for denne sporten!

Legg igjen en kommentar

:-D:-o:-p:-x:-(:-):-\:angry::cool::cry::emb::grin::huh::laugh::lips::rolleyes:;-)

Merkelapper