« Sommerferie! | Hoved| Lagskyting Vestfold/Drammen: Vestfold vant pokalen til odel og eie! »

Viken 1 i Sigdal – Andreas ble Viken 1 mester i klasse ER, i tillegg til sølv i både R og ER!!

Merkelapp Referat
0

Søndag 14. juni, solen skinner og det er landsdelkretsstevne Viken 1 i Sigdal. For en dag, for en skyting og for noen flotte ungdommer fra Nøtterø!! Vi tar like gjerne resultatene med det samme, og Nøtterø høstet gjeve medaljer i klasse Rekrutt og Eldre Rekrutt!

Andreas Voith forsvarte fjorårets seier og ble Viken 1 mester for 2. gang på rad i Eldre Rekrutt! Sølvplassen ble sikret av Camilla Håkedal etter fantastisk innledenede skyting med fullt hus 250! I klasse Rekrutt skjøt Hanna seg til en super sølvmedalje!

image

Vi gratulerer med seier og to fantastiske 2. plasser!!

Det er ikke ferdig med det - alt har en start, også dette stevnet.  Les videre for å se mer om fantastisk innledende skyting, spennende lagskyting og ikke minst detaljer rundt finalene!

Tidlig søndag morgen dro denne fine gjengen avsted til Sigdal

IMG_4459

Fra venstre bak: Andreas Voith, Nora Backlund, Camilla og Hanna Håkedal.
Fra venstre foran: Sunniva Marthinsen og Fredrik Wikerøy

Store stevner som dette innebærer at det først skytes innledende 25-skudds program. Deretter skytes det finale for de beste i hver klasse. I tillegg skytes det lagskyting.

Innledende skyting

Først ut var Nora i klasse Junior, og hun startet flott med 144 på 15 skudden. På 10 skuddsgrunnlaget var hun uheldig med et skudd og fikk derved kun 9 tellende skudd!! Synd for Nora at dette skjedde her!

På laget etter kom resten av Nøtterø skytterne og her ble det rene oppvisningen i skyting. I klasse Eldre Rekrutt sørget både Sunniva og Camilla for fullt hus med 250 poeng! Poenget bak med 249 kom Andreas og Fredrik. I klasse Rekrutt skjøt Hanna flotte 245. Husk at hun skyter med kaliber .22 som er utsatt for vind, så dette er meget bra skyting! ALLE fra dette laget skal til finale!!

Alle resultatene fra innledende skyting finner du her.

Samlagskyting

Finalene starter imidlertid først rundt 13:30-tiden, og i mellomtiden skal det skytes lagskyting. Vestfold Skyttersamlag har meldt på to lag fra Vestfold, og skytterne er valgt på bakgrunn av sine resultater tidligere i sesongen. Lagskyting foregår ved at man er 4 skyttere på et lag, hvor man har to rekrutter eller eldre rekrutter, samt to juniorer. Alle skyter 10 skudd hver og sammenlagt resultatet avgjør rangeringen. Lagskyting er en annen disiplin enn bare indivduell prestasjon, og her skal laget som enhet prestere. Det er både ærefullt og skummelt på samme tid å delta på lagskyting. Men husk, om det ikke går bra så betyr det ingen ting! En for alle, alle for en!

I det første laget skyter våre to første skyttere. Begge starter bra ut og Camilla får 99 for lag 1 og Hanna får 98 for lag 2. I neste lag skyter Andreas 97 for lag 1 mens Sunniva slår til med fullt hus for lag 2 – husk hun har akkurat skutt 250 på innledende skyting! Meget imponerende.

I det 3. laget skal juniorene til pers, og for lag 1 skyter Karoline Hustuft Aadne fra Styrvoll flotte 99 for lag 1, og Anders Martin Dahl fra Sandar og Sandefjord skyter 72 for lag 2. Husk -  Anders er uheldig her, og at man er uheldig på lagskyting skjer ALLE før eller siden. En for alle og alle for en!

I det siste laget skyter Jeanette Hegg Duestad fra Sem flotte 99 for lag 1, og Thomas Martinsen fra Slagen skyter 93 for lag 2.

Lag 1 fra Vestfold vinner samlagskytingen med sammenlagt poengsummen 394 (21*) bare ett poeng foran Drammen I på 393 (21*)!! Under ser vi det glade vinnerlaget!

IMG_4467

Fra venstre: Andreas, Camilla, Jeanette og Karoline

Lag 2 fra Vestfold kom tilslutt på 9. plass.

Resultatlistene fra samlagskytingen finner du her.

Finaleskyting for rekruttene

Kl. 13:30 var det klart for finale for klasse Rekrutt. Hanna lå etter innledene skyting på en flott 2. plass med 245 poeng, hakket bak lederen Bjørnar Kjønstad Halvorsen med 246 poeng. Uheldigvis for rekruttene blåste det kraftig opp under finalen, og dette påvirker som kjent kaliber .22 mye. Det blåste til og med så mye at skytterne på 300-meteren merket vinden på sin skyting! Resultatene fra finalen virker derfor kanskje ikke så høye, men skylles at samtlige finale-serier havnet tildels kraftig til venstre på grunn av vinden!

På stevner av denne størrelsen vises også finaleresultatene skive for skive og skudd for skudd. Sigdal hadde en god speaker som kom med gode kommentarer og trøstende ord om det ikke gikk så bra. Flott! Under ser vi flere av Nøtterø sine seniorer som følger med på visningen:

IMG_4465

De fine nye lagslakkene våre er godt synlige, og ovenfor ser vi Bjørn Egil Hansen, Tor Nystuen og Dagfinn Johnsen bakfra Smilefjes

I Finalen beholdt Bjørnar og Hanna sine respektive plasser med henholdsvis 91 og 86 i finalen og Hanna ble derved sølvvinner i klasse Rekrutt!

IMG_4470

Finale skyting for Eldre Rekrutt

Under slike stevner blir det naturlig nok en del venting. Under ser vi Andreas, Fredrik og Sunniva vente på (pine)benken!

IMG_4501

Viken 1 stevnet har klare regler for hvor mange som skal delta i finalen, og det ble klart at det ville være to finalelag. I det første ville skyttere med 245 til 247 skyte, mens alle med 248 til 250 skyter i det siste finalelaget.

Kl. 14:30 var det tid for det siste finalelaget, og her var alle våre skyttere med! Husk også at skytterne nå ligger rangert etter innledende skyting, slik at Camilla og Sunniva lå på henholdsvis skive 1 og skive 3. Videre lå Andreas på skive 5 og Fredrik på skive 8. Alle som har opplevd å ligge på de første skivene vet at det automatisk bygger opp et eget press! Etter skyting foregår anvisningen også her i skytterhuset, skive for skive og skudd for skudd!

Først ut av våre er Fredrik. Han får to 9ere og lander på respektable 98, og totalt flotte 347.

Neste ut av våre er Andreas på skive 5, og han skyter som første finale-skytter fullt hus i finalen! Totalt sterke 349 poeng med andre ord. Under ser vi Andreas etter at poengsummen 100 er anvist:

IMG_4502

På skive 3 kom Sunniva, og hun var dessverre uheldig og fikk 96 i sin finale omgang. med 250 i innledende skyting og 96 i omgangen blir det likevel meget gode 346!

På skive 1 – og uten tvil med mest press bakfra – lå Camilla. Hun fikk to niere og landet på 98 i finalen, og totalt på sterke 348.

Andreas ble derved stående igjen som vinner med flotte 349!

Resultatene fra denne finale skytingen ble derved hele 3 medaljer – gull til Andreas, sølv til Camilla og en delt 4. plass til Fredrik. Under ser vi våre finale-skyttere – sammen med en stolt instruktør Smilefjes

IMG_4507

Fantastisk bra resultat fra våre skyttere, og vi har vel sjelden prestert så bra samlet sett! Hilsen veldig stolt instruktør!

I klasse Junior skjøt Jeanette Hegg Duestad fra Sem fullt hus, både under innledende skyting og i finalen! Slikt lukter det toppplassering av og Jeanette vandt juniorklassen med klar margin. Under ser vi to glade klassevinnere!

IMG_4499

Alle resultatene fra mesterskapet finner du her.

Vi gratulerer alle skyttere med meget vel gjennomført skyting på Viken 1!

Legg igjen en kommentar

:-D:-o:-p:-x:-(:-):-\:angry::cool::cry::emb::grin::huh::laugh::lips::rolleyes:;-)

Merkelapper