« Første runde i Vestfold-cup 15 meter gjennomført i Andebu. Mye god skyting! | Hoved| Camilla Håkedal–Årets Skytter i klasse Rekrutt 2014! »

Vintersamling i Hvarneshallen vel gjennomført i helgen 17.–18. januar!

Merkelapp Referat
0

image

Årets Vintersamling ble, tradisjonen tro, gjennomført i Hvarneshallen i helgen 17. til 18. januar. Hele 45 skyttere var på plass!

Fra Nøtterø dro hele 8 skyttere (Eirik, Carl Christian, Daniel, Fredrik, Sunniva, Emil, Kim og Andreas) samt en god foreldre-kontingent på 4 foreldre. Reisen startet allerede rundt 07:00 tiden på lørdagen. Under ser vi alle bortsett fra Eirik og CC som måtte dra litt tidligere hjem:

IMG_3225

Utstyrt med våpen, ammo, utstyr, varmt tøy og sovepose var alle klare for 2 dager med full fokus på skyting. 

Selve samlingen består av en herlig miks av prakisk skyting og skyte-relatert teori. I tillegg til praktisk skyting, og ikke minst en avsluttende uformell konkurranse, får skytterne prøve seg på såkalt laser-skyting. Her festes en laser-enhet til geværet og man kan derved analysere skytteren på en helt annen måte enn ved reell skyting. Med laseren kan vi se hvordan stilling, pusteteknikk, grov- og fin sikting fungerer like før skuddet faller. Under selve skuddet kan vi se om skytteren napper skuddet og ikke minst hvordan etteravtrekket er. Vi nevner i denne sammenheng at ungdomsgruppa også disponerer en tilsvarende enhet, og at vi skal bli flinkere til å ta denne i bruk!

Teorien som dekkes på samlingen er Våpen, sikkerhet og standplass, Sikte, avtrekk og pustetenknikk, Felt/ Bekledning, Protester og anvisning, Psykologi / Info fra ungdomsutvalget samt Grundig puss Våpenlære.

Vårt inntrykk er at alle ungdommene hadde godt utbytte av samlingen!

Like viktig er selvsagt det sosiale samværet med unge skyttere fra hele samlaget – og alle så ut til å kose seg! . Under ser vi alle sammen etter endt samling på søndag:

IMG_3238

Foto: Nancy M.

Som nevnt ble det også avholdt en konkurranse. I klasse Rekrutt fikk Fredrik Wikerøy en flott 2. plass (vel, han er Eldre Rekrutt i år, og det er Bob som fikk meldt ham på i klasse rekrutt – my bad!), men god skyting er GOD SKYTING uansett! I klasse Eldre Rekrutt skjøt Andreas Voith 250 med 11 innertiere. Det klarte også Snorre Fjeld Løberg fra Sandar og Sandefjord – med akkurat samme antall innertiere! De delte derved 1. plassen. I klasse Junior skjøt Emil og Kim begge 241! Sjekk alle resultatene her. Under ser vi vinnerene fra klasse Eldre Rekrutt:

IMG_3231

Snorre, Andreas og Gabriel.

 

Under ser vi vinneren av klasse Junior, Jeanette Hegg Duestad fra Sem;

IMG_3236

Alt i alt – en herlig samling med flotte ungdommer! Helt tilslutt, stor takk til arrangementskomitieen med Line Camilla Næss og Anne-Marit Fjeld i spissen. Selvsagt er det en haug andre som også var med og alle disse får en felles takk!

Legg igjen en kommentar

:-D:-o:-p:-x:-(:-):-\:angry::cool::cry::emb::grin::huh::laugh::lips::rolleyes:;-)

Merkelapper