« Søsterene Håkedal i farta! Gull til Camilla og bronse til Hanna i klasse Rekrutt i Sande!! | Hoved| Resultater fra Oslo Open, Østre stevnet, Asker stevnet, Moss og Våler samt Skiptvet »

Antall aspiranter som skyter med reim øker stadig. Carl Christian (CC) fikk en flying start i går!

Merkelapp Aspirant
0

For utenforstående virker kanskje skyting enkelt og greit. Ligg ned, sikt mot skiva og trekk av! For unge aspiranter som prøver skyting for første gang blir det tidlig klart at så enkelt er det ikke! Foruten fokus på sikkerhet og ren våpenhåndtering er det mange detaljer som skal læres og innøves rundt pust, grep og avtrekksteknikk. For å få den nødvendige fokus på disse teknikkene, skyter aspirantene ofte med støtte før de prøver med reim. Hensikten er selvsagt å ikke ha for mange variabler å leke med samtidig.

SNAGHTML425d8b

Så kommer endelig dagen hvor skytteren skal forsøke med reim for første gang … plutselig blir det veldig mye å tenke på i tillegg til pust, grep og avtrekk! Reimas oppgave er å holde hele vekta til våpenet. Husk at våpenet veier 5-6 kg og ingen skyttere klarer å holde denne vekten absolutt rolig uten at musklene begynner å dirre etter kort tid. Reima må derfor være såpass stram at den holder våpenets vekt, samtidig som skytteren ikke opplever at det blir for vondt i håndleddet. Derfor er det ofte litt tidkrevende å fininnstille reima for hver enkelt skytter. Husk at denne perioden er sterkt variabel for hver enkelt skytter og at det kan ta mange treningskvelder før man føler mestring!

Plutselig er øyeblikket der … skytteren blir overrasket over seg selv …. “i all verden, jeg treffer skiva!” eller “ jøss, jeg får ikke den 3’ern jeg trodde jeg skulle få!”… Carl Christian hadde et slikt øyeblikk i går. Under ser vi en flott ung skytter med veldig bra serie på sin første kveld som reim-skytter!

CCMedReim 

Mestringsfølelse!! Jiiiha!! Fra nå av er det reim som gjelder!

Legg igjen en kommentar

:-D:-o:-p:-x:-(:-):-\:angry::cool::cry::emb::grin::huh::laugh::lips::rolleyes:;-)

Merkelapper