« God Påske til alle skyttere fra Nøtterø Skytterlag | Hoved| Referat fra helgas stevner i Notodden, Sauherad, Slagen og Holmestrand. Supert vær og meget flott skyting!! »

Våpenpuss gjennomført og nå står utetrening for døren!

Merkelapp Stevner Informasjon
0

image

Gårsdagens skytetrening var byttet ut med sårt tiltrengt våpenpuss av lagets geværer. Bob gjennomgikk hvorfor vi har glede av godt vedlikeholdte våpen, hvordan man adskiller våre tre forskjellige våpen (Anshutz, Aspirantrifle og Sauer), og hvordan disse pusses. De aller fleste av våre aspiranter dukket opp og deltok i våpenpussen med stor iver! Om du trenger en recap på hvordan våpen pusses, så kan du lese artiklen Bobs våpenpusse-tips!. Om du virkelig vil gå grundig til verks, så kan du lese artiklen Hvordan demontere et Sauer kal. 22 sluttstykke - og montere shims. Nå er de aller fleste av lagsvåpen nypussede og fine og klare for uteskyting neste tirsdag!

Det første vi skal gjøre er å stille inn siktene slik at at våre kal. 22 LR våpen treffer blinken på 100 meter. Du finner fler detaljer om dette i artiklen Hvor mye må man stille sikte opp eller ned når man veksler mellom 15 meter og 100 meter?

Ellers ble 100 meter banen testet allerede i går av våre Eldre Rekrutter Sunniva, Nora og Emil. Så langt ser alt OK ut. Andreas gjennomførte “første-gangs skyting” (kan også benevnes som “innbrekking” eller “brekking av løp”) for hans hittil ubenyttede 6,5-løp i går.

I korte trekk skytes 1 skudd, og så pusser man løpet godt. Dette gjentas 5 ganger. Dernest kan man skyte 5 skudd i rolig tempo, og pusse godt. Gjenta dette 3 ganger. Et hovedpoeng er at løpet ikke skal bli så varmt.

Om dere søker etter tips rundt innbrekking på nettet, vil dere få haugevis av (ofte motstridende) råd, så dette er et av områdene hvor de lærde strides! Personlig tror jeg nok at innbrekking var mye viktigere for noen år siden. En av hensiktene bak innbrekking er å fjerne eventuelle spor av maskineringen av løpet slik at disse ikke presses ned i riflene i løpet. Produksjonsprosessene ved fabrikering av løp har forhåpentligvis blitt bedre over tid og det er ikke sikkert det er like nødvendig lenger. Jeg tror i allefall at det ikke skader å brekke inn løpet, og kanskje det til og med forlenger levetiden på løpet med noen hundre skudd. Det skader jo ikke å være litt forsiktig :-)

Under ser dere bilde av “350” kaka som Ragnar egenhendig hadde bakt da han veddet med Andreas om han kunne skyte 350 to ganger etterhverandre! Artig!

350kake

Legg igjen en kommentar

:-D:-o:-p:-x:-(:-):-\:angry::cool::cry::emb::grin::huh::laugh::lips::rolleyes:;-)

Merkelapper