« Referat fra Nissestevnet hos Sem Skytterlag - 27.12 | Hoved| Referat fra Vintersamlingen på Hvarnes 4. - 5. januar 2014 »

Andreas Voith debuterte som NSF-skytter på 50 meter - og vant klasse U13!

Merkelapp Referat
0

image

I ungdsomsgruppa til Nøtterø Skytterlag skyter vi definitivt mest DFS-skyting. I senior-delen av skytterlaget har vi imidlertid svært gode miniatyr-skyttere (som Nils Petter Håkedal, Harald Enger, Bjørn Egil Hansen, Bjørn Håkedal, Tor Nystuen ++). Søndag 29.12 dro derfor hele 8 skyttere fra Nøtterø til Alfhallen på Kløfta og 50 meter-stevne. Andreas- og Bob Voith, samt Jonas Berg debuterte som NSF-skyttere.

En av detaljene som skiller NSF fra DFS er definitivt våpnene. Mens vi i DFS typisk bruker Sauer STR 200, Mauser, Aspirantrifle og Anschutz, er våpen som eksempelvis Bleiker og Walther representert i NSF.  Under ser dere en Bleiker (bilde snappet fra Berg Presisjon)

Sportsrifte

Disse geværene kan justeres og tilpasses mye! Klikk for større bilde.

For oss som er vandt med DFS, er det uvandt med NSF-klasser og skyteprogram. Andreas havnet i klasse U13, mens Bob havnet i V45. Vi skjøt begge “liggende match” og derved kun liggende skyting. Selv om vi var påmeldt “lag”, bar imidlertid tid selve skytingen mer preg av å “gjør deg klar, og skyt når du er klar”. Ingen ild-kommandoer, og “styr tiden selv” (antar at det er en eller annen alarm ett eller annet sted, om man overskrider skytetid …). I tillegg kunne man i “liggende match” gjerne skyte mer enn 1 gang!

Isteden for 3 minutter med prøveskudd, hadde vi hele 15 minutter til rådighet. Når vi følte oss klare for MATCH, trykket vi bare på monitoren og vips - så var matchen i gang. Andreas hadde 30 minutter tilrådighet på 30 skudd, mens Bob hadde 55 minutter tilrådighet på 60 skudd. Det er fritt opptil den enkelte skytter hvordan han/hun vil skyte innenfor denne tiden. Dette medfører at du ser skyttere som reiser seg og slapper av litt mellom sine egen-valgte serier, mens andre slapper av liggende. For skyttere med minitatyr-våpen innebar det at skyttere ofte justerte ett og annet på våpenet mellom seriene. Seniorene skjøt “utvidet match” som bestod av 20 skudd stående, 20 skudd knestående og hele 60 skudd liggende, og spesielt mellom stillingsskifte ble det justert mye!

Selve skytingen opplevdes av Andreas ikke som så veldig forskjellig. Han hadde ingen problemer med å skyte 30 skudd, og ble egentlig ganske raskt ferdig. Imidlertid opplevde han at det var ganske “lett” å få 9’ere, og skulle 10’ern sitte, måtte man virkelig konsentrere seg (størrelsen på 50-meter skiva er også mindre enn 15 meter, og jeg hørte noen sa at 9,3 her ville blitt 10.0 på 15 m DFS skive). Andreas vant med 290 (av 300), eller 304,9 medregnet desimaler. Imponerende!

Bob synes det var ganske slitsomt å skyte 60 skudd. Nakken sa tydelig i fra at kinn-støtten åpenbart ikke var optimalt justert, og synet protesterte også etterhvert. 9’ere, 8’ere og en og annen 7’er haglet :-) Vanskelig - men gøy! Han havnet også på sisteplass i sin klasse med 563 (583,4). Ha ha, det kan kun gå fremover!! Gratulerer til brødrene Håkedal med 589 på Nils Petter og 582 på Bjørn. Jeg skal forsøke å gi dere bedre konkurranse etterhvert :-) Selv om det er mulighet til å skyte fler runder i liggende match, så var ikke det noe tema for nakken til Bob, he he!

Dere finner alle resultater her.

Legg igjen en kommentar

:-D:-o:-p:-x:-(:-):-\:angry::cool::cry::emb::grin::huh::laugh::lips::rolleyes:;-)

Merkelapper