« Vi forsøker å ha junior-trening på torsdager med fokus på kne-skyting | Hoved| Test av 10 LOT"er med kal. .22 LR ammunisjon - Del 1 - Eley Tenex, Match og Team »

Referat fra helgas stevner, Oslo Open og Alfhallen helgen 30.11 - 1.12 2013

Merkelapp Referat
0

Denne helga var det kun Andreas Voith som dro på stevner, og helgen 30.11-1.12 ble noen av de største innendørsstevnene i landet arrangert. Oslo Open arrangeres av Nordstrand Skytterlag …

image 

… og endte opp på 795 skyttere. På så store stander er det masse liv og røre, og foruten mange spente skyttere, er det minst like mange spente foreldre. I tillegg finner man mange boder, som Stenvaag, Dagfinrud, skytterbrille-tilpassing, skytepropp-tilpassing(!) og treningssystemer. Under ser dere noen av de 20 skyteskivene. Nordstrand Skytterlag fremstår også som meget profesjonelle og dyktige i sitt arrangement, og alt glir på skinner.

image

Under ser vi Andreas like før skytingen

image

Andreas klarte å skyte 249 med 9.9 - fantastisk!! Han lå derved på 3. plass, og den plassen holdt seg faktisk hele fredag og deler lørdag. På søndagen var det finaler, og Nordstrand har en litt annen type finale enn hva vi er vant med. Kun de 5 beste i hver ungdomsklasse skyter finale, og Andreas var så heldig å få den siste finaleplassen!

Selve finaleskytingen i Oslo Open skiller seg fra ordinær mesterskapsomgang ved at man skyter ett og ett finaleskudd, med tellende desimaler (dvs at eksempelvis 10.9 + 10.9 gir 21,8 poeng) og med speaker og åpen anvisning. Dette blir med andre ord nesten som Monte Carlo skytingen vi fra tid til annen skyter på trening! 5 rekrutter, 5 Eldre Rekrutter og 5 Juniorer skjøt samtidig i finalen, og alle ungdomsskyttere konkurrerer om å bli Oslo Open Ungdomsmester. I klasse Rekrutt var det hele tre stykker på 250 (bla Benjamin Hansen fra Moss og Våler og Julie Marie Nyborg fra Rygge, meget bra Østfold-representasjon!). Siden man har tellende desimaler viser det seg at rekkefølgen raskt kan endre seg! For Andreas sin del, fikk han et klikk-skudd på andre skuddet og en 9.8. Han beholdt derved sin flotte 5. plass!! Veldig bra å få delta i Oslo Open finalen! Gratulerer!!

Alle resultatene fra Oslo Open finner du her.

50m stevne Alfhallen

Siste stevne denne helgen ble egentlig til ved en tilfeldighet. Vi er tilbake til fredagen (Oslo Open medførte som beskrevet ovenfor en tur til Oslo både fredag og søndag!).

Som i tidligere innlegg, planlegger jeg testing av ammunisjon. I den forbindelse hadde jeg avtalt å møte Vebjørn Berg i Berg Presisjon AS for overlevering av ammunisjon i Alfhallen på Kløfta. Der arrangerte nemlig Høland/Bjørkelangen sitt 50m DFS-stevne.

image

Vi fikk ammunisjon, og en invitasjon om å prøve å skyte her også. Det viste seg at dette var 50m DFS skyting og ikke match-skyting som jeg nesten antok uten å lese tittlen på stevnet! Med andre ord var det haugevis av DFS-skyttere som skjøt på 50 meter her også, og siden det er omtrent ingen endring i sikte-innstillingene mellom 15 meter og 50 meter (hvorfor kan du lese om i tidligere artikkel Går det å skyte med 22 LR på 200 meter? Litt om kulebaner (ballistikk)!), takket vi ja til å prøve.

50 meter banen i Alfhallen var fantastisk og her skyter man samtidig i 2 etasjer.

image

Siden det var DFS-stevne, skjøt man på 200 meter blink - på 50 meter. Dette innebærer mindre skive enn hva vi er vant med på 15- og 100 meter. I tillegg vil eventuelle feil synes ganske klart. Under ser vi siste 10 skudden til Andreas

image

Andreas endte tilslutt på meget gode 248 (med 9,9 og 9,8) og lå etter andre dag på 2. plass! Siste dagen kom det imidlertid raskt noen gode skyttere og 248 holdt tilslutt til en 11. plass.

Stemningen og den flotte innstillingen til arrangørene var også verdt å merke seg. I korte trekk var det veldig hyggelig å skyte her og 50 meter skyting frister absolutt til gjentagelse!!

Alle resultatene fra Alfhallen finner du her.

Legg igjen en kommentar

:-D:-o:-p:-x:-(:-):-\:angry::cool::cry::emb::grin::huh::laugh::lips::rolleyes:;-)

Merkelapper