« Andreas skjøt 349 med 9,9 på siste skudd hos Frogn og Drøbak!! | Hoved| 3. internstevne i Andebu er ferdig. Nøtterø leverte god skyting! »

Stor helg for Andreas i klasse Rekrutt - 3 seiere av 5 mulige!

Merkelapp Referat
0

Lørdag 4. mai var vi på "den andre siden" og skjøt i henholdsvis Moss og Våler og i Frogn og Drøbak. Fullt referat fra lørdagen finner dere her.  I førstnevnte ble det 343 og tilslutt en 4. plass, mens i Frogn og Drøbak skjøt han fantastiske 349 med 9,9 på siste skudd. Det holdt til seier!! Komplette resultatlister finnes her for Moss og Våler, og her for Frogn og Drøbak! Merk at resultatlistene kommer inn på DFS egne resultat-sider, rent og ryddig og litt enklere enn mange av de halvbakte løsningene som eksisterer hos forskjellige skytterlag!

SAM_0556

Andreas og Jeanette Hegg Duestad fra Sem foran Sande skytterhuset (som skjøt 349 med 9.9!)

Søndag 5. mai bar det innover til Drammens-trakene for å delta i trippel-stevnet “Drammenstreffen”. Akkurat som dagen før, satset vi på at vinden er minst om morgenen, og det viste seg å stemme. I henhold til Yr.no skulle vinden starte på rundt 2 ms og ende på ca. 4 ms etter 12:00. Bedre med 2 ms enn 4 ms!

Første stevne var i Sande, og her skjøt Andreas flotte 347! Foreløpig har jeg ikke sett resultatlistene, men har fått bekreftet på telefon av  det holdt til seier! Fra Nøtterø deltok også Camilla og Hanna Håkedal på dette stevnet, Camilla fikk 233 og Hanna 234 i henholdsvis Rekrutt- og Aspirant-klassen!! Supert!!! Jeg har som sagt ikke sett resultatlistene ennå så jeg ser ikke plasseringen til Håkedal søstrene. Oppdatering kommer!

Neste stevne var Asker. Her var det igjen litt lumsk vind som kom bakfra og dro over myra uten at vimplen ved skivene reagerte nevneverdig. Vindvimplen som stod midtveis var dessverre ikke mulig å se fra alle plassene. Andreas skjøt 343 og han var overbevist om at det ikke holdt. Men lumsk vind var det nok for alle, for 343 holdt til delt første plass! Camilla Håkedal skjøt flotte 336 og endte på en topp 5. plass!! Hanna Håkedal skjøt 218 i klasse Aspirant. Hun var uheldig å skyte to skudd i feil skive. Det opplever alle skyttere før eller siden Hanna!! Komplette resultatlister finner dere her.

Siste stevne i Drammenstreffen var hos Røyken og Hurum. Vinden var nå oppe i 4 ms og i tillegg ikke stabil. Andreas fikk 342 og endte på en 4. plass. Resultatlistene finner dere her.

Vi gratulerer!

Å skyte med kal. 22 i vind er som kjent ikke lett, og en av de største utfordringene for skytterne er at man mister kontrollen og skuddene går øyensynlig i “hytt og gevær”. Resultatene blir kjapt skadelidende og man skyter naturligvis ikke opp mot sitt beste. Det er derfor ekstra utfordrende å gjenkjenne fremgangen med vindskyting. Andreas følte at 343 ikke kom til å holde, og på Røyken stevnet ble det 342 med en 8’er og mange 10.0’ere. Andreas følte selv at det ikke var så bra, men det er jo det!! 342 er bedre enn lavere poengsummer!! Om man i vindskyting etterhvert klarer å skyte 10.0 så er det bedre enn 9.9!!! En 8’er i et vindkast er bedre enn en 7’er osv! Trening og atter trening med vind vil etterhvert bevistgjøre skytteren om at det faktisk går bedre, selv om man ikke skyter nye rekorder! Etterhvert blir skytteren også bedre til å observere vindvimplene, og vente med å avfyre skuddet om vindkula står på.

Legg igjen en kommentar

:-D:-o:-p:-x:-(:-):-\:angry::cool::cry::emb::grin::huh::laugh::lips::rolleyes:;-)

Merkelapper