« Resultater fra Samlagsmesterskapet på Nøtterø 2012 er her! | Hoved| Fokus på ett skudd! »

Referat fra Ungdomsstevnet 2012 i Numedal

Merkelapp Referat
0

Fra 31. august til 2. september gikk et av de større stevnene i den søndre halvdelen av Norge av stabelen.

image

Ungdomsstevnet er et samarbeid mellom skytterlagene Flesberg og Rollag og Veggli. Stevnet tar høyde for å være det nest største stevnet for ungdom etter Landsskytterstevnet, og det kom skyttere fra hele sør-Norge.

Les mer for fullstendig referat

Fra Nøtterø skytterlag var det kun Andreas Voith som hadde mulighet til å dra, og vi satset like godt på overnatting i telt på Flesberg skole. Her var det mange campingvogner og telt, og man kommer raskt i snakk med foreldre og skyttere fra fjern og nær.

Dag 1 – baneskyting og felthurtigskyting på Rollag og Veggli

Første dag ble brukt til behagelig biltur, og skyting på Rollag og Veggli først. Skytterbanen var forøvrig bortimot fullstendig skjermet for vind, så selv med 3-4 ms vind, var det i praksis stille på banen! Andreas skjøt meget flotte 249 og landet på 2. plass på dette stevnet. Ikke uventet var det Flesbergs egen Emil Landerød Teigen (nr. 3 fra Landskytterstevnet og Viken 1 mester i år …) som ledet med knallsterke 250…

image

En super-artig vri på hele Ungdomsstevnet var at arrangørene også hadde rigget istand opplegg for Felthurtigskyting (eller “Stuper’n” som det også kalles) samt Stangskyting. Dette er skytegrener med fart og moro, og er som regel kun for senior-skyttere. Her var alt tilpasset våre yngste skyttere slik at de kunne bruke sine kal. 22 geværer! På Rollag og Veggli forsøkte Andreas seg på felthurtigskyting og det går i korte trekk ut på å treffe 3 blinker i en gitt rekkefølge så raskt så mulig. Skytteren kan maksimalt bruke 6 skudd tilsammen, men det er selvsagt best om man treffer blinken på første skudd! Det kan også nevnes at blinkene er satt slik at man må vri seg kraftig for å peke mot neste blink. Her i Rollag kunne kal. 22 skytterne skyte på 2 blinker. Under ser dere Andreas’ og blink 1 og 2.

image

Andreas klarte å treffe 2 hold på 7.51 sekunder!! Det holdt faktisk til en 8. plass! Vinner’n ble Nils Erik Nordhagen på utrolige 5.22!

Etter Rollag og Veggli dro vi til Flesberg og sjekket inn på campen. Hyggelig på alle måter, med felles grilling og disko for ungdommen!

Dag 2 – Bane, felt og stang skyting på Flesberg

Etter en god natts søvn (vel, en lettere overdrivelse for undertegnede…) var det klart for bane skyting på Flesberg. Andreas landet på 246 og endte på 3. plass med 495 sammenlagt på “50 skudden”, hvor resultatet fra Rollag og Veggli ble slått sammen med Flesberg. Spenningen var stor utover dagen om noen kom til å dytte ham ned over lista! Heldigvis holdt det og finaleplass var i boks!

Etter bane-skytingen forsøkte vi oss på Stangskytingen, som i korte trekk foregår ved at man skyter så mange skudd man kan i løpet av 25 sekunder. Man skyter videre på 2 forskjellige felt-figurer, og resultatet fra begge figurer slås sammen. Her går det unna, og det gjelder å ha rå avtrekksteknikk samt effektivt magasinbytte.

image

Andreas forsøkte 3 ganger, og i den beste gjennomføringen fikk han skutt tilsammen 17 treff, med hele 11 skudd og treff mot ©n figur! 17 poeng holdt til en flott, delt 5. plass!

Neste skyting ble felt-skyting, hvor man skyter 6 skudd mot 5 forskjellige figurer, tilsammen 30 skudd. Normalt sett har man ingen prøveskudd, så her gjelder det å ha tatt godt vare på børse og sikte siden forrige skyting! I dette stevnet fikk man imidlertid skyte på en rund figur som første hold, og fikk deretter se denne, slik at man kunne gjøre en eventuell siste justering. Igjen var alt tilpasset ungdomsskyttere. Under ser dere figurene;

image

I felt-skyting gjelder det å få treff og “innertreff” hvor man treffer innenfor linjene, og Andreas klarte å få alle skuddene i skivene, med andre ord 30 treff. Av disse var 17 treff innertreff. Det holdt til 3. plass!! Under ser dere Andreas skyter mot det siste holdet;

image

Puuh, mye skyting på ©n dag! Siden Andreas lå på 3. plass etter 50 skudden, kom han på skive 3 i finalen. Da er selvsagt pulsen høyere og alle følger med …. Når det i tillegg var ganske kraftig vind, fikk våre rekrutter en kraftig utfordring … selv om det er likt for alle!

image

Emil Landerud Teigen klarte også disse forholdene best, og skjøt flotte 98 (faktisk gjorde Emil noe lignende på Viken 1 stevnet, hvor det også var litt vind. Vindskyting kan han!). Andreas klarte 93 og ble skjøvet ©n plass ned til 4. plass. Under ser vi finale-visningen hvor ©n og ©n skive blir bønnhørlig kommentert og vist på storskjerm!

image

Alt i alt et fantastisk stevne og hvor kanskje 50. skudden på 495 sammen med 3. plass i felt med 30/17 ble resultatmessig høydepunkt. Under ses medaljeutdelingen fra felt’n, hvor Emil Landerud Teigen også vant!!

image

En stor takk til Flesberg og Rollag og Veggli, for et fantastisk godt gjennomført stevne! Slik skal det gjøres!

Neste år håper jeg vi er fler ungdomsskyttere fra Nøtterø!

Legg igjen en kommentar

:-D:-o:-p:-x:-(:-):-\:angry::cool::cry::emb::grin::huh::laugh::lips::rolleyes:;-)

Merkelapper