« Har du lyst til å begynne med skyting? | Hoved| Samlagsstevnet 2012 gjennomført på Nøtterøy i helgen! »

Rapport fra Landskytterstevnet på Voss!

Merkelapp Referat
0

Landskytterstevnet er uten tvil det største skytter-arrangementet i Norge. Over 5000 skyttere deltar og med familier blir det over 20000 personer! I år blir landskytterstevnet avholdt i Voss, hvor vi fikk skyte på et fantastisk nytt skyteanlegg, hvor både 200 og 100 meter banene var sprengt inn i fjellet. Mange var spent på om dette kunne skape spesielle virvelvinder om det skulle blåse opp, men det rakk vi aldri å teste, da det i praksis var fullstendig vindstille i Voss den perioden vi var der!!

Fra Nøtterø Skytterlag var det ikke så mange ungdomsskyttere som deltok denne gang. Kun Andreas Voith og hans familie tok turen over til Hardanger sammen med flere andre skyttere fra Nøtterø. Siden ungdomsskytterne skulle skyte først, hadde Andreas skytetid på allerede på fredag og lørdag. I år ble nemlig landsskytterstevnet (eller bare LS som det ofte kalles) lagt ekstra sent i kalendertid grunnet OL i London, og ønsket om bredest mulig dekning fra NRK. For at flest mulig ungdomsskyttere skulle få “unnagjort” skytingen før skolestart, var det full fokus på Rekrutt, Eldre Rekrutt og Junior de første dagene.

Bobilen fikk plass på en enorm skyttercamp med mange forskjellige felt (husk – ca 20000 personer!), og vi ble smart nok plassert sammen med andre skyttere fra Vestfold Skyttersamlag. Heldigvis var det flere skyttere fra Sem (Jeanette Hegg Duestad og Kevin Andr© Jacobsen) i de nærmeste vognene og bolbiler, så det var raskt noen å være sammen med.

Første skyting fo Andreas var baneskyting på fredag, og som seg hør og bør på store stevner, så var det opprop med tilhørende venting før skyting. Normalt sett er tiden mellom opprop og skyting ca 1/2 time, men akkurat denne gangen var laget til Andreas maksimalt uheldig. En teknisk feil med skytebanen medførte at de måtte vente i nesten 2 1/2 time før de fikk skyte – med ikke så mye annen info enn at de skulle “vent 20 minutter til”. De aller fleste av skytterne på dette laget opplevde vel å bli litt lei, varm, tørst, sulten, ukonsentrert, tissatrengt eller spent på den tiden! Tross dette klarte Andreas å skyte flotte 244! Det var ikke nok til å komme til finalen, noe Jeanette fra Sem klarte med flotte 247 – imponerende!

Lærdommen fra den “utvidede ventetiden”, må vel være at det kan skje uventede ting (!), og at det eksempelvis kan være smart å ha med en vannflaske i tilfelle noe skjer, selv om du ikke planlegger å drikke fra den!

Dagen etter var det klart for Andreas sitt første felt-stevne, og denne dagen forløp uten ekstra venting!! Resultatet ble flotte 27 treff av 30 mulige. Kevin og Jeanette fra Sem klarte flotte 29, og fikk oppleve finale-skyting i felt. Der endte Jeanette på en utrolige delt 8. plass og Kevin på 14 plass! Jeanette forsvarte også rekruttenes plass i samlagsskytingen med flotte 100 poeng, og Vestfold Skyttersamlag endte på en 9. plass.

Alt i alt flott skyting, selv om Andreas nok følte at han kunne ha klart hakket bedre. Men, når det er sagt, så er det tross alt landskytterstevnet, og mang en skytter har nok kjent at nervene er ekstra tilstede her!

Været på Voss var fantastisk med vindstille, sol og god varme stort sett hele tiden! Det eneste vi opplevde av vind var i vindtunellen hvor man kunne oppleve fritt fall! Vi badet til og med i elva som rant forbi som holdt rundt 10-12 grader! Smalahove-lag sammen med Sem-folket, med avsluttende hjemtur i limosin var en annen høydare. Referat kan fås på kommende treninger!

Landskytterstevnet var alt i alt en fantastisk opplevelse, og frister til gjentagelse. Neste år håper vi at flere av våre skyttere stiller!

Legg igjen en kommentar

:-D:-o:-p:-x:-(:-):-\:angry::cool::cry::emb::grin::huh::laugh::lips::rolleyes:;-)

Merkelapper