« Info om Pinseleir 2012 26.–28. mai 2012 | Hoved| Dugleiksmerkeskyting Tirsdag 5. juni–samt påmelding til Kanaltreffen 23. juni »

Pinseleir 2012 i strålende vær!

Merkelapp Informasjon
0

Pinseleir 2012 på Eplerødbanen hadde i pinsen topp vær, og skytterne Andreas, Kim, Emil og Mats deltok fra Nøtterø. Til sammen var det 39 unge skyttere på leiren, og mange foreldre og instruktører. Som seg hør og bør var det en fin samling med campingvogner, lavvoer og telt, med felles grilling og langbord hver kveld.

 

På en skyteleir blir det naturlig nok mye skyting, både på bane og på felt. Baneskytingen fokuserte på liggestilling, blindtest og rolig avtrekk. I løpet av konkurransen på mandag ble det også noe kastevind, og skyterne fikk derved erfare, og trene, på innstilling for vindkorreksjon. På feltskytingen skjøt man på forskjellige figurer, og fikk raskt erfare at det er viktig å være godt innskutt på forhånd. I tillegg gjelder det å forstå nyansene ved anvisningen, slik at man kan oversette anvisning av treffpunkt til eventuelle knepp på siktet. Har man eksempelvis 6 treff men ingen innertreff på en høy og tynn figur, kan man risikere å bomme helt på en lav, liggende, figur i neste serie. En artig vri i år var skyting på selvanvisere på 50 meter (som igjen trigget behov for innstilling – 15 til 20 knepp ned for Sauer grovknep), samt Stang skyting (skyt så mange skudd du klarer på 25 sekunder). Stang skytingen krever virkelig at du behersker våpen og prosedyre rundt raskt magasin-skifte! Artig!! De fleste skyttere landet på ca. 200 skudd.

På lørdagen var det også annonsert en “overraskelse”, og etter pinseleir for to år siden hvor HV var på plass med AG3, MP5 osv, var det nok visse forventninger i luften! Disse skulle vise seg å bli 100% innfridd av Holmestrand Pistol Klubb samt lerduebane-gjengen på Eplerød. Skytterne fikk under myndig instruksjon prøve seg på en haug med pistoler og revolvere, foruten at tyngere skyts også ble demonstrert. Mitt inntrykk var at de fleste var helt elektriske etter denne runden! I tillegg fikk skytterne forsøke seg på lerdue-skyting under svært kyndig instruksjon. Det var faktisk slik at de aller fleste etter noen skudd traff en eller fler lerduer! Tipper at årets “overraskelse” tilfredsstilte selv den mest kresne! Takk til HPK og lerdue-gjengen!

Etter skyting må det pusses. Det ble repetert hva som er viktig ved pussing og alle fikk prøve selv.

På ettermiddagen ble det mulighet for å bade i Bergs-vannet ved en idyllisk badeplass! Tipper vannet holdt en temperatur på ca 20 grader!! Herlig!

Foruten mye skyting  inneholdt også leiren forelesninger om psykologi og avspenning, hvor deltagerne fikk oppleve en fin avspenningsøvelse med rene selvhypnose-effekten. Rolf førte deltagerne igjennom en indre reise med svært avslappende stemme. Flott avslapningsøvelse!

I tillegg ble det en innføring og demonstrasjon av patron-lading. Jan Engen fra Sem har hatt 3 skyttere, og følte selv at kostnadsnivået steg til uante høyder ved å skyte fabrikkprodusert ammunisjon. Ved å lade selv, kan man senke prisen til ca det halve. Etter grundig teori, ble det demonstrert en ladekarusell som i en operasjon utfører fylling av krutt, innsetting av kule og utskiftning av tennhette. Jan fokuserte naturlig nok maksimalt på sikkerhet, nøyaktighet og hvordan man best kan kontrollere at alt går riktig for seg.

På søndagen arrangerte juniorene “Mamma og Pappa skyting”, hvor vi skulle skyte så fort vi kunne på selvanvisere i 2 x 30 sekunder. Da fikk foreldrene selv erfare hvor vanskelig det er å skyte fort og presist! Mange opplevde vel heller ikke å bytte magasin Smilefjes Hele 5 lag med foreldre forsøkte seg, og ble guidet igjennom skytingen av juniorskytterne. Veldig artig!

PÅ leirens siste dag ble det avholdt konkurranse. Denne dagen blåste det litt ujavnt, og mange skyttere hadde etter to dager i telt og campingvogn nok ikke den beste oppladningen foran et stevne. Mange klaget også over vondt i albuen. Resultatene ble nok derfor ikke helt i rekord-klassen for de fleste. Våre skyttere klarte seg imidlertid ganske bra, med 3 4. plasser og en 6. plass. Resultatene finner dere her.

Alt i alt, en flott pinseleir!!

Legg igjen en kommentar

:-D:-o:-p:-x:-(:-):-\:angry::cool::cry::emb::grin::huh::laugh::lips::rolleyes:;-)

Merkelapper