« Innbydelse til landsskytterstevnet på Voss, 9. til 17. august 2012 | Hoved| Kjetil Fiske på TV Vestfold! »

Laser-trener, samt krav om skyteskole for skyting

Merkelapp Trening Informasjon
0

Laser-trener
Ungdomsgruppa har fått laser-trener. Med en kombinasjon av en bærbar PC, en elektronisk blink og en sensor til å feste på løpet, kan du gjennomføre full skytetrening i stua! Dette er et fantastisk verktøy for trene inn korrekt innsikting, pust, avtrekk og etterhold. Laseren avtegner et presist bevegelses-mønster på PC'en og du vil raskt se om du eksempelvis napper skuddene, eller om pusteteknikken din trenger justering før eller etter avtrekk. Laser-treneren stilles til utlån for våre skyttere, forutsatt;

  1. Skytter har deltatt på info-kveld om laser-treneren. På denne kvelden vil laser-treneren demonstreres, med spesiell fokus på oppsett og innstilling slik at vi ikke ødelegger sensorer osv. Gjennomgang av PC og bruk av programmet inngår også her. Informasjon om første kveld kommer senere.
  2. Skytter har eget våpen.


Laser-trener kvitteres ut via utlånsansvarlig person Bob Voith


Krav om skyteskole for å kunne skyte

Som skytter kan du gjerne ha med søsken eller kamerater på skyting, men de får ikke skyte før de har gjennomgått skyteskole.

I utgangspunktet er det supert at vi reklamerer for sporten vår, og at flere introduseres til skyting. Samtidig er det viktig å ivareta sikkert og god instruksjon  for de som allerede er skyttere. Ved et par anledninger har vi i det siste opplevd at helt ferske skyttere må ha helt grunnleggende innføring i skyting. Dette er svært tidkrevende og tar fokus fra eksisternde skyttere på en uheldig måte.

Vi vil derfor innskjerpe mulighetene for muligheten til å prøve skyting på våre ordinære treninger, slik at fokusen igjen tilkommer våre eksisterende skyttere.

Om søsken eller kamerater synes skyting virker spennende, er de hjertelig velkommen til skyteskole hvor de vil få en innføring til sporten. Skyteskolen gjennomføres på høsten hvert år, og vi tar inn nye aspiranter etter en enkel søknad. Ungdomsgruppa planlegger også å ha "åpne skytedager" i forkant av skyteskolen. Dette vil være ettermiddager hvor vi ikke har ordinær trening, men har full fokus på nye, potensielle skyttere. På disse kveldene kan vi yte full fokus til potensielle nye skyttere!

Legg igjen en kommentar

:-D:-o:-p:-x:-(:-):-\:angry::cool::cry::emb::grin::huh::laugh::lips::rolleyes:;-)

Merkelapper