« Har du lyst til å være med på felt-samling lørdag 11. og søndag 12. februar? | Hoved| Felles påmelding for aspiranter og rekrutter til vårt eget stevne Torsdag 9. og Fredag 10. februar »

Vintersamlingen 2012 vel gjennomført!

Merkelapp Informasjon
0

Vintersamlingen 2012 fant sted i helgen 7. – og 8. januar i Hvarneshallen. Mats ( J ), Emil ( ER ) og Andreas ( R ) deltok fra Nøtterø skytterlag, sammen med ca 40-50 skyttere fra andre lag i Vestfold.

Arrangementet var en fin blanding mellom teori og praksis, hvor de flinke instruktørene gikk igjennom:

  • Våpen, Sikkerhet og standplass
  • Sikte, avtrekk og pusteteknikk
  • Bekledning og utstyre og litt treningslære
  • Protester og anvisning
  • Psykologi
  • Grundig puss og våpenlære.

Praktisk fikk vi skyte et par gode omganger. På lørdagen var det en uformell konkurranse, hvor våre skyttere gjorde det bra! Mats skjøt flotte 147 med 47 på kne, og to 50-serier på liggende. Det rakk til en flott 4 plass. Emil skjøt flotte 144 og fikk 5. plass i ER (husk, i ER er det mange som skyter godt, så dette er flott Emil!!). Andreas skjøt ny “pers” og skjøt 144 som ga en flott 4. plass! Ellers fikk man en lag og god treningsøkt hvor skytterne fikk meget kyndig instruksjon fra Ole Jørgen Solli, Tom Knutsen, Rolf Bendiksen og vår Rune Syversen! Meget bra!! “Blindtesten” og riktig plassering av ben, samt generell “bygging av stilling” for den enkelte ble gjennomgått i detalj.

En annen artig variant var bruk av “laser trener”. I korte trekk kledde skyterne på seg eget skyttertøy, og man festet en laser på egen børse. Laseren registrerte alle bevegelser mot skiven som vi kunne se direkte på en skjerm. Via dette verktøyet kunne man raskt se hvordan man grov-sikter, går over i fin-sikting, gjennomfører selve avtrekket, og hvordan man holder et godt etter-avtrekk. Super-verktøy for den viktige perioden før og etter skuddet.

image

Vi led ingen nød heller. Masse god og varm lapskaus, saft i bøtter og spann, pizza og brus på lørdagskvelden, frokost og frukt medførte vel at ingen var sultne overhodet.

Muligens var det “noe kjølig” i hallen og undervisningsrommene (dvs garderober og treningssal i kjeller), og de fleste måtte nok opp med både ett og to sokkepar, samt en genser eller to ekstra. Selv skal jeg rett og slett ha stillongs og ullgenser neste gang Smilefjes

Alt i alt var dette et meget vellykket arrangement og takk til alle som bidro til dette!!

PS! Til deg som ikke deltok. Ikke no’ tvil om at du blir med neste gang, ikke sant Smilefjes

Kommentarer

Gravatar Image1 - Dette var en bra helg og et kjempebra referat Emoticon

Legg igjen en kommentar

:-D:-o:-p:-x:-(:-):-\:angry::cool::cry::emb::grin::huh::laugh::lips::rolleyes:;-)

Merkelapper