25.11.2013

Vi forsøker å ha junior-trening på torsdager med fokus på kne-skyting

Merkelapp Junior Trening
0

Forrige torsdag var første gang ut, og Henning Larsen ga de kommende junior-skytterne Emil Berntsen og Kim Johansen (samt Bob som skal opp i klasse 2 neste år) verdifull instruksjon i kne-skyting. Først ble prinsipper gjennomgått med spesiell fokus på balanse-punkt. Eksempelvis har Bob tidligere hatt en ganske lav stilling (og håndstopperen har vært helt fremme), ut i fra tanken om et lavest mulig tyngdepunkt. Ved å rette opp dette betraktelig (håndstopperen er nå tilbake i samme stilling som ved liggende), til nærmest rett rygg, ble sannelig min hatt stillingen ganske rolig! Overraskelsen var også stor da alle sammen skjøt ganske gode serier. Den første serien til Emil var eksempelvis 47!! Under ser vi skytterne i aksjon!

imageimageimage

Kim, Emil og Bob (alle bilder fra Ragnar Berntsen)

Se fler bilder!

10.10.2012

Junior/Senior trening i regi av Vestfold Skyttersamlag

Merkelapp Junior Trening
0

I forbindelse med at høsten kommer og innendørssesogen begynner er det mange som begynner forberedelsene til ny skytestilling neste år.
I den forbindelse inviterer Vestfold Skyttersamlag alle som skal opp i eller er i juniorklassen, eller som er 1-, 2- eller 3-års senior til å bli med på 3 treningskvelder med instruksjon fra samlagsinstruktørene.
Dette er en glimrende mulighet til å plukke opp noen tips til hvordan best klare overgangen til ny skytestilling evt forbedre seg der.

Samlingene er satt opp slik:

Andebu Mandag 5/11
Nøtterø Torsdag 22/11
Sem Mandag 3/12

Alle kveldene starter instruksjonen klokken 18:00. og vil være ferdig rundt 20:00
Samlaget vil stille med godt kvalifiserte instruktører alle kvelder.

Alle juniorer i Nøtterø Skytterlag har i tillegg mottatt denne innbydelsen på e-post, og Bob sender samlet påmelding

09.10.2012

Vintersamling 2013! Påmeldingsfrist 25. november

Merkelapp Trening
0

image

Allerede lørdag 5. til søndag 6. januar 2013 skal den tradisjonelle Vintersamlingen gå av stablen i Hvarnes-hallen. Dette er en super-samling hvor meget gode instruktører går igjennom forskjellige tema innen skyting. I tillegg blir det selvsagt skyting! Vi overnatter i hallen med soveposer!

Tema for 2013 vil være;

  • Bane, Stillingstrening, Konkurranse
  • Laser, Feiltriangelsikting
  • Visualisering og avspenninger
  • Sikte, avtrekk og pustetenknikk
  • Grundig puss + protester Våpenlære
  • Holdetrening
  • Psykologi
  • Treningslære

Ungdomsgruppa anbefaler på det sterkeste at alle ungdomsskyttere vurderer å delta på denne samlingen. Reaksjoner fra tidligere samlinger har vært “oi, var det sånn det skulle gjøres”, og “wowsers – økt gjennomsnittet med 3 poeng!!” Smilefjes

Påmeldingsfrist 25. november! Ta kontakt med Bob på mobil eller e-post for å melde din interesse!

02.10.2012

Ingen trening i høstferien–neste trening er 2. oktober

Merkelapp Trening Aspirant Rekrutt
0

God høstferie til alle!

30.04.2012

Laser-trener, samt krav om skyteskole for skyting

Merkelapp Trening Informasjon
0

Laser-trener
Ungdomsgruppa har fått laser-trener. Med en kombinasjon av en bærbar PC, en elektronisk blink og en sensor til å feste på løpet, kan du gjennomføre full skytetrening i stua! Dette er et fantastisk verktøy for trene inn korrekt innsikting, pust, avtrekk og etterhold. Laseren avtegner et presist bevegelses-mønster på PC'en og du vil raskt se om du eksempelvis napper skuddene, eller om pusteteknikken din trenger justering før eller etter avtrekk. Laser-treneren stilles til utlån for våre skyttere, forutsatt;

  1. Skytter har deltatt på info-kveld om laser-treneren. På denne kvelden vil laser-treneren demonstreres, med spesiell fokus på oppsett og innstilling slik at vi ikke ødelegger sensorer osv. Gjennomgang av PC og bruk av programmet inngår også her. Informasjon om første kveld kommer senere.
  2. Skytter har eget våpen.


Laser-trener kvitteres ut via utlånsansvarlig person Bob Voith


Krav om skyteskole for å kunne skyte

Som skytter kan du gjerne ha med søsken eller kamerater på skyting, men de får ikke skyte før de har gjennomgått skyteskole.

I utgangspunktet er det supert at vi reklamerer for sporten vår, og at flere introduseres til skyting. Samtidig er det viktig å ivareta sikkert og god instruksjon  for de som allerede er skyttere. Ved et par anledninger har vi i det siste opplevd at helt ferske skyttere må ha helt grunnleggende innføring i skyting. Dette er svært tidkrevende og tar fokus fra eksisternde skyttere på en uheldig måte.

Vi vil derfor innskjerpe mulighetene for muligheten til å prøve skyting på våre ordinære treninger, slik at fokusen igjen tilkommer våre eksisterende skyttere.

Om søsken eller kamerater synes skyting virker spennende, er de hjertelig velkommen til skyteskole hvor de vil få en innføring til sporten. Skyteskolen gjennomføres på høsten hvert år, og vi tar inn nye aspiranter etter en enkel søknad. Ungdomsgruppa planlegger også å ha "åpne skytedager" i forkant av skyteskolen. Dette vil være ettermiddager hvor vi ikke har ordinær trening, men har full fokus på nye, potensielle skyttere. På disse kveldene kan vi yte full fokus til potensielle nye skyttere!

25.04.2012

Trening 1.mai, dugnad 2. mai, internstevne 3. mai, Sandestevnet og Pinseleir 2012

Merkelapp Informasjon Stevner Trening
0
Om du ikke mottar denne informasjonen på e-post, så send Bob en melding på bob@vcode.no, så blir du lagt til e-post listen!

Neste uke skjer det mye!

Tirdag 1. mai foregår trening på100 meter banen ute

Foruten det faktum at vi er ute, økes avstanden til skivene fra 15 meter inne til 100 meter. Samtidig øker også skive-størrelsen, slik at du som skytter vil oppleve selve siktebildet på lik måte. Økning i avstand betyr at vi må stille siktet opp, gjerne i størrelsesorden 35-50 knepp avhengig av sikte-modell!! Dette hjelper vi selvsagt til med,


Onsdag 2. mai er det dugnad fra kl 17.00

Som tidligere dugnader har vi mange og interessante oppgaver og ikke minst har vi det hyggelig sammen.Ting som er kjekt å ta med i tilfelle det blir behov og det er plass i bilen;rake, rive , spade, trillebår, hansker, greinsaks, kvistsaks, kost m.m

Torsdag 3. mai er det internstevne hos oss. Påmelding starter 17:00

Internstevnene er stevner innen vårt distrikt (eller "samlag"), og det kommer skyttere fra de nærmeste skytterlagene som Sem, Holmestrand, Slagen og oss! Første lag starter kl 18:00. Den som ønsker å skyte kan bare møte opp, og så blir skytteren tildelt en skytetid.

Siden internstevnet er på Lofterød (hos oss), så kan våre skyttere låne våpen samme dag.

Her erforøvrig listen over alle internstevnene med vårt stevne som det første;

3. mai Nøtterø
10. mai Styrvoll
15. mai Slagen
24. mai Holmestrand
 
Påmelding fra kl. 17.00 til 18.00. Skytinga starter så fort vi har fått fylt opp lagene.
Det skytes prøveskudd+15 skudd.
Det er 100% premiering
Det deles opp i egne klasser for 22mm og 6,5 mm. Altså;Asp, R, ER cal 22 + ER 6,5 , Junior cal 22 + Junior 6,5
Det koster kr 30,-


Sandestevnet 12. - 13. mai 2012

Sandestevnet er en del av et trippestevne, og det som ligger nærmest oss. I steden for å halse til alle 3 stevnene såpass tidlig i vår "utesesong", så starter vi rolig og fokuserer kun på dette stevnet. Vi foretar felles påmelding til dette stevnet for å forsøke å samle våre skyttere på samme lag. Ungdomsgruppa foreslår at vi satser på skyting på søndag 13. mai. I første omgang trenger Bob informasjon om hvem som kan tenke seg å være med, og deretter avtaler vi felles avreise osv.

Det vil selvsagt være anledning for våre erfarne skyttere å delta på fler stevner om ønskelig.


Pinseleieren 26. - 29. mai

Pinseleieren er et tradisjonelt arrangement, hvor det er full fokus på skyting i flere dager! Faktisk har dette arrangementet blitt avholdt så lenge at til og med jeg  har deltatt på dette tilbake på 70 tallet

Akkurat som Vinterskolen, vil det være full fokus på skyting, teori, teknikk, fysisk trening, bekledning, vedlikehold og mental trening. I tillegg vil vi være innom felt-skyting.

Overnatting foregår i egen campingvogn, telt eller på standplass (!), og samlaget sørger for frokost og middag to dager. Dette er sosialt, moro og lærerikt!!

Samlingen vil foregå på Holmestrand og Omegns bane, Eplerød, Fremmøte lørdag morgen og programmet STARTER kl. 09.00. Samlingen avsluttes mandag ca. kl. 16.00. Det vil være mulighet til å komme fredag kveld og etablere camp fra kl 19.00

For ytterligere informasjon, se denne adressen; http://www.vestfold-skyttersamlag.com/Dokumenter/Lillefix/info_pinseleir.pdf

I første omgang er vi interessert i hvem som kunne tenke seg å delta på Pinseleieren. Send meg derfor en melding på e-post eller SMS så snart som mulig. Vi repeterer selvsagt dette til treningen 1. mai.

23.04.2012

22 kaliber skyter inne i morgen Tirsdag 24.4, og vi forsøker å få¨til 6.5 kal skyten ute fra kl 18:00

Merkelapp Nøtterø skytterlag Trening
0
22 kaliber (det vil si aspiranter og rekrutter) skyter inne som vanlig fra og med kl .18:00. I tillegg vil vi forsøke å få til uteskyting for 6.5 kaliber fra og med kl 18:00, slik at dere får skutt inn til stevne(r) i helgen.

Merkelapper