28.06.2014

Pass på at det er fritt for olje i innfestingen av løp og låsekasse i Sauer 200 STR

Merkelapp Tips Sauer
0

Etter noe forskjellig presisjon de siste ukene (bla en merkelig serie i Lunde, hvor resultatet var 349 med 19 innertiere og 7 10.0 og 1 10.1 !! Enten senter, eller nesten “ute” … veldig spennende å se på i alle fall!!), bestemte jeg meg for å sjekke om skjefteskruene hadde løsnet eller om det var noe annet som ikke stemte. Momentet i skjefteskruene var OK, så det måtte være noe annet. Og voila, det var relativt mye olje på løpet og i innfestingen av løpet i låsekassen. Se bildene under:

Photo 28.06.14 14 41 31Photo 28.06.14 14 41 53Photo 28.06.14 14 42 03

Det skal IKKE være olje her!! Se eksempelvis Service og vedlikeholdstips for Sauer 200 STR (side 4, midt på siden). Rødsprit ble brukt for å fjerne all olje, og så er alt satt sammen igjen. Blir spennende å se om det påvirker presisjonen ved kommende trening og stevner!

Hvordan har det så kommet olje her? Løpet er nytt av året, og vi har forsøkt å gjøre så mye som mulig “riktig” (vi er fullt klar over at man entrer omtrendt religiøse tilstander når man snakker om innbrekking av nytt løp ….) når det gjelder innskyting av løpet. Hensikten er å få lengst mulig levetid og best mulig presisjon. Som en av flere elementer, har jeg satt løpet inn med olje like etter skyting, mens løpet ennå er varmt. Dette momentet har hatt litt element av av “felt-pussing” over seg, ved at jeg har noen pussepropper, olje og pussestang i bilen. Pussingen har derved skjedd i baksetet av bilen, og uten pussestokkinnføring som jeg normalt sett bruker ved puss hjemme. Det skjer ikke igjen … for å si det sånn!

20.06.2013

Bra instruksjonsvideoer for liggende, knestående og stående fra Svenska Skyttesportsförbundet

Merkelapp Tips
0

Kom over flotte instruksjonsvideoer fra Svenska Skyttesportforbundet (www.skyttesport.se)

Gev¤rskytte–Forskjellige skytestillinger

 

Sittende

 

Liggende

 

Knestående

 

Stående

07.06.2013

Ny artikkel "Hvordan planlegge fler stevner på én og samme dag?"

Merkelapp Tips
0

image

Om du ikke er vant med å planlegge fler stevner på ©n og samme dag, så kan du få noen nyttige tips i denne artiklen. Blant annet får du noen gode tips i hvordan du kan bruke Google Maps til å finne kjøretid mellom GPS koordinater.

15.04.2013

Kjøpt ny reim? Hvordan foreta en grov-justering av reimen for aspiranter!

Merkelapp Aspirant Tips
0

Om du har kjøpt en slik reim …

Original reim

… så kan det være greitt å vite hvordan du skal stille den inn. Bob har derfor skrevet en artikkel om akkurat dette. Den kan du lese her.

Merk at Bob allrede har utført denne tilpassingen for aspirantene.

21.12.2011

Hvordan stille inn siktet på Anshütz riflen?

Merkelapp Tips
0

Benytter man denne riflen …

image

… her vist uten diopter sikte, er det stor sjans for å “stille seg bort” om man ikke husker hvordan siktet skal stilles inn. Under har jeg derfor tatt en kopi av arket vi har hengende på skytebanen, slik at du kan skrive det ut og ha med deg på trening og stevner.

image

Merkelapper