28.01.2015

Adlyder ikke dipoteret lenger dine klikk? Flott video om hvordan du kan adskille og rense siktet på Sauer 200 STR

Merkelapp Sauer Informasjon
0

Her om dagen snakket vi om hvordan diopteret på Sauer’n kunne nekte å “adlyde” dine klikk. Symptomet er klassisk – du har eksempelvis en flott samling like til venstre med serie-sentrum rundt 10.3. Ett klikk til høyre løser biffen og du skal teoretisk få neste serie rundt 10.7. Neste serie er imidlertid ikke flyttet seg noe, og du klikker ennå et klikk til høyre! Selv ikke etter 3 og 4 klikk skjer det noe, og plutselig “løsner” siktet og vips – du har en flott samling 9’ere til høyre!! Det var akkurat som noe løsnet i siktet.

Årsaken kan være at fjærene i siktet har “stivnet” pga av lite bevegelse (husk , et et par klikk hit eller dit stresser ikke akkurat fjærene) gjerne kombinert med stadig økende ansamling av lo, støv, sand og skit og manglende smøring.

På tide å rense siktet! Under ser du et bilde av siktet fullstendig adskilt. Legg merke til de to fjærene.

SNAGHTML73ab9c

Bildet ovenfor er snappet ut fra video’n til Kurt Eirik, se lenke under!

Kurt Eirik Bekkevold i Skytterlinken har laget en flott video hvor han i detalj viser deg hvordan du kan adskille og rense Busk-diopteret på Sauer’n din. Du finner videoen her:

image

Klikk på bildet for å åpne vide i Youtube.

Han har også laget flere andre gode instruksjonsvideoer. De kan du se på hans Youtube-kanal.

Husk at du også kan stresse fjærene litt på treningsskyting. Om du eksempelvis ønsker å stille to knepp til høyre, så stiller du heller 10 knepp til høyre, og 8 tilbake igjen. På den måten stresses fjærene litt mer enn ved bare ett og ett knepp. En annen variant er å å kneppe mange knepp i alle retninger. Det beste er imiderltid nok å rense siktet ved jevne mellomrom. Takk til Kurt Eirik for flott video!

28.06.2014

Pass på at det er fritt for olje i innfestingen av løp og låsekasse i Sauer 200 STR

Merkelapp Tips Sauer
0

Etter noe forskjellig presisjon de siste ukene (bla en merkelig serie i Lunde, hvor resultatet var 349 med 19 innertiere og 7 10.0 og 1 10.1 !! Enten senter, eller nesten “ute” … veldig spennende å se på i alle fall!!), bestemte jeg meg for å sjekke om skjefteskruene hadde løsnet eller om det var noe annet som ikke stemte. Momentet i skjefteskruene var OK, så det måtte være noe annet. Og voila, det var relativt mye olje på løpet og i innfestingen av løpet i låsekassen. Se bildene under:

Photo 28.06.14 14 41 31Photo 28.06.14 14 41 53Photo 28.06.14 14 42 03

Det skal IKKE være olje her!! Se eksempelvis Service og vedlikeholdstips for Sauer 200 STR (side 4, midt på siden). Rødsprit ble brukt for å fjerne all olje, og så er alt satt sammen igjen. Blir spennende å se om det påvirker presisjonen ved kommende trening og stevner!

Hvordan har det så kommet olje her? Løpet er nytt av året, og vi har forsøkt å gjøre så mye som mulig “riktig” (vi er fullt klar over at man entrer omtrendt religiøse tilstander når man snakker om innbrekking av nytt løp ….) når det gjelder innskyting av løpet. Hensikten er å få lengst mulig levetid og best mulig presisjon. Som en av flere elementer, har jeg satt løpet inn med olje like etter skyting, mens løpet ennå er varmt. Dette momentet har hatt litt element av av “felt-pussing” over seg, ved at jeg har noen pussepropper, olje og pussestang i bilen. Pussingen har derved skjedd i baksetet av bilen, og uten pussestokkinnføring som jeg normalt sett bruker ved puss hjemme. Det skjer ikke igjen … for å si det sånn!

07.01.2014

Hvordan demontere et Sauer kal. 22 sluttstykke - og montere shims

Merkelapp Bakgrunn Sauer
0

Har du noen gang hatt behov for (eller bare lyst til ) å demontere et Sauer kal. 22 sluttstykke? Med andre ord, dette …

… blir til dette …

04.03.2012

Har scannet manualen til Sauer 200 STR

Merkelapp Bakgrunn Sauer
0
Jeg har akkurat scannet inn Sig Sauer 200 STR brukerveiledningen. Den kan du laste ned her.

Merkelapper