07.05.2015

Ny artikkel om "Hvor når bør en aspirant klassesettes?"

Merkelapp Informasjon Aspirant
0

image

Det dukker nå opp info om kommende stevner hvor aspiranter ikke kan delta. Jeg har derfor laget en artikkel om temaet Hvor når bør en aspirant klassesettes?

03.12.2014

Antall aspiranter som skyter med reim øker stadig. Carl Christian (CC) fikk en flying start i går!

Merkelapp Aspirant
0

For utenforstående virker kanskje skyting enkelt og greit. Ligg ned, sikt mot skiva og trekk av! For unge aspiranter som prøver skyting for første gang blir det tidlig klart at så enkelt er det ikke! Foruten fokus på sikkerhet og ren våpenhåndtering er det mange detaljer som skal læres og innøves rundt pust, grep og avtrekksteknikk. For å få den nødvendige fokus på disse teknikkene, skyter aspirantene ofte med støtte før de prøver med reim. Hensikten er selvsagt å ikke ha for mange variabler å leke med samtidig.

SNAGHTML425d8b

Så kommer endelig dagen hvor skytteren skal forsøke med reim for første gang … plutselig blir det veldig mye å tenke på i tillegg til pust, grep og avtrekk! Reimas oppgave er å holde hele vekta til våpenet. Husk at våpenet veier 5-6 kg og ingen skyttere klarer å holde denne vekten absolutt rolig uten at musklene begynner å dirre etter kort tid. Reima må derfor være såpass stram at den holder våpenets vekt, samtidig som skytteren ikke opplever at det blir for vondt i håndleddet. Derfor er det ofte litt tidkrevende å fininnstille reima for hver enkelt skytter. Husk at denne perioden er sterkt variabel for hver enkelt skytter og at det kan ta mange treningskvelder før man føler mestring!

Plutselig er øyeblikket der … skytteren blir overrasket over seg selv …. “i all verden, jeg treffer skiva!” eller “ jøss, jeg får ikke den 3’ern jeg trodde jeg skulle få!”… Carl Christian hadde et slikt øyeblikk i går. Under ser vi en flott ung skytter med veldig bra serie på sin første kveld som reim-skytter!

CCMedReim 

Mestringsfølelse!! Jiiiha!! Fra nå av er det reim som gjelder!

18.04.2013

Endelig ute på 100 meter"n, medlemskap og skytter id, samt kommende stevner.

Merkelapp Aspirant Rekrutt Stevner
0

Endelig ute på 100 meter’n

Forrige tirsdag var første utetrening for våre aspiranter og rekrutter. Mye nytt for aspirantene, både med å stille siktet vesentlig opp (les mer i artikkelen Hvor mye må man stille sikte opp eller ned når man veksler mellom 15 meter og 100 meter? ), samt at de også fikk reim!

Frank Marcus hadde lyst til å skyte en ekstra runde med rekruttene 18:30, og etter litt justering av reimen, fikk han hele 236!!! Neste trening satser vi på å få fler i gang med innledende reim skyting. Husk å ta med reimen! For de som har lyst til å lese litt om hvilke tilpasninger Bob gjorde med reimen, så kan dere lese en artikkelen Kjøpt ny reim? Hvordan foreta en grov-justering av reimen for aspiranter!

Medlemskap og skytter id

Flere av aspirantene har uttrykt at de ønsker å bli medlem av Nøtterø Skytterlag. En av de store fordelene med dette, er at du da blir tildelt en såkalt skytter id som foruten å identifisere deg som skytter, også gjør det mye enklere å melde seg på stevner. Vi anbefaler derfor alle som ønsker å delta på stevner å melde seg inn som medlemmer av Nøtterø Skytterlag. Dere finner innmeldingsblankett her. Fyll ut og ta med til neste trening.

Kommende stevner

www.skyteinfo.no kan dere på høyre side se en oppdatert liste over kommende stevner. Dette er et utvalg av stevnene som passer oss best. Om du ønsker kan du se og laste ned Nøtterø Skytterlags Terminliste for 2013 samt Vestfold Skyttersamlags – Stevner i Vestfold 2013.

For våre aspiranter er de kommende internstevnene veldig interessant, spesielt siden det er en myk start på stevnene, og hvor kun ungdommer fra skytterlagene i Vestfold deltar.  Internstevne nr. 1  er på Sem Skytterlags bane torsdag 25.4. Typisk starter disse klokken 18, så vi regner med at det blir felles avreise For interesserte skyttere ca. kl. 17:15 fra vår egen skytterbane.

15.04.2013

Kjøpt ny reim? Hvordan foreta en grov-justering av reimen for aspiranter!

Merkelapp Aspirant Tips
0

Om du har kjøpt en slik reim …

Original reim

… så kan det være greitt å vite hvordan du skal stille den inn. Bob har derfor skrevet en artikkel om akkurat dette. Den kan du lese her.

Merk at Bob allrede har utført denne tilpassingen for aspirantene.

13.04.2013

Kanskje vi trekker ut førstkommende Tirsdag 16.4? Ta med ekstra tøy! Pluss litt om kommende stevner

Merkelapp Aspirant Referat Stevner
0

Nå er det ikke så lenge før vi endelig begynner med uteskyting. Kanskje vi ser om det går allerede til førstkommende tirsdag 16.4. Ta derfor med litt ekstra tøy, så du ikke fryser på banen – om vi velger å gå ut.

Når man går ut fra 15 meter til 100 meter, må vil stille på siktet slik at vi ikke skyter under skiven. Jeg har skrevet mer om dette i artiklen Hvor mye må man stille sikte opp eller ned når man veksler mellom 15 meter og 100 meter? Vi hjelper selvsagt til her!

For aspirantene del, vil jeg ha grov-tilpasset reimene slik at vi så vidt kan begynne å skyte med reim. Ikke forvent for mange skudd denne dagen Smilefjes

Kommende stevner

Allerede til helgen Søndag 21.4 avholdes tre stevner i Telemark

Bø stevnet, Telemark. 16.4 - 21.4. Påmeldingsfrist 14.1

Notoddenstevnet 2013. Telemark, 18.4-21.4, Påmeldingsfrist 16.4

Sauheradstevnet 2013. Telemark, 19.4-21.4. Påmeldingsfrist 19.4

Søndag 28.4 avholdes vårstevner på to baner i Vestfold:

Vårstevnet til Holmestrand og Omegn Skytterlag. Påmeldingsfrist 25.4

Vårstevnet i Slagen 2013 ,Slagen Skytterlag. Påmeldingsfrist 26.4

Felles for alle stevnene er at påmelding foregår via DFS sine sider. I den sammenheng trenger man skytter id, som man får fra skytterlaget. Jeg har akkurat bestilt dette for alle som har bestilt reim. Sikkert noen fler som ønsker dette, så det tar vi også på førstkommende trening!

05.04.2013

Ordinær skytetrening for alle skyttere tirsdag 9.4

Merkelapp Aspirant
0

Bjørn H og Harald H bistår aspirantene kl 17:30. Reimer for aspirantene blir utlevert på treningen tirsdag 16.4. Foreløpig står Emil, Fredrik og Håvard på reim-lista. Meld i fra til Bob om du ønsker reim!

19.03.2013

Skytetrening må dessverre avlyses for aspirantene Tirsdag 19.3, kl 17:30

Merkelapp Aspirant
0

image

Skytetrening må dessverre avlyses for aspirantene kl 17:30 tirsdag 19.3 også. Årsaken er sykdom.

Minner samtidig om at det ikke er ordinær trening i påske-uka, og ønsker alle en riktig god påske.

Neste ordinære trening er tirsdag 2. april.

10.03.2013

Trening tirsdag 12.3 må dessverre avlyses for skyteskole-deltagere/aspiranter

Merkelapp Aspirant
0

Uheldigvis får vi ikke kabalen til å gå opp vedrørende 17:30-trening førstkommende tirsdag 12.3 for våre skyteskole-deltagere/aspiranter.

Trening for rekrutter++ går som normalt fra 18:30.

02.10.2012

Ingen trening i høstferien–neste trening er 2. oktober

Merkelapp Trening Aspirant Rekrutt
0

God høstferie til alle!

19.09.2012

Fokus på ett skudd!

Merkelapp Rekrutt Aspirant
0

Skyting a la Monte Carlo, hvor vi skytter ett skudd av gangen medfører at vi fokuserer helt og holdent på det ene skuddet.  Som vi så forrige gang kan denne type fokus virkelig utgjøre en forskjell, og Hanna Håkedal overrasket oss alle ved å bare skyte 10’ere helt til siste finalerunde hvor hun såvidt ble slått av Nora Backlund med henholdsvis 10.5 og 10.6!!!

I går gjentok jeg noe av dette ved å ha en spesiell 5 skudd serie like etter prøveskuddene. Vi skjøt ett og ett skudd, med spesielle oppgaver knyttet til hvert skudd. Ved å fokusere maksimalt på avtrekk på det første skuddet, får alle skyttere tid til å fokusere nettopp på avtrekket!! Neste skudd skulle det fokuseres på pusteteknikk og på det tredje skulle man kombinere pusteteknikk og avtrekk. Etter 5 skudd var det mange som hadde skutt sin beste 5 skudd serie noensinne!!

Når vi så kommer til den første ordinære 5-skudd serie, var det dårligste resultatet på hele laget 46!!!! Fantastisk!!! Når hele 25 skudden var ferdig, var det flere som hadde satt ny personlig rekord! Veldig bra!!!

10.02.2012

Hjelp! Mitt første stevne–hva nå?

Merkelapp Aspirant
0

Før eller siden får du lyst til å delta på ditt første stevne. Her er et par tips!

Husk at selv om et stevne har en fastere form enn en vanlig trening, så er alle  interessert i at unge skyttere skal trives på banen! Følgende tips forbereder deg litt bedre.

08.02.2012

Skyteskole for aspiranter Tirsdag 14.2 kl 18:00 til 20:00

Merkelapp Aspirant Informasjon
0

Animert blink[4][3]

Førstkommende tirsdag 14. februar avholdes det skyteskole for våre aspiranter og deres foreldre. I tillegg foretar vi oppsamlingsheat for Nora, Emil og Andreas siden de har hatt første del allerede.

Skyteskolen øker forståelsen for både skytesporten og våpenbehandling – supert for både skyttere og foreldre!

Vi starter kl 18:00 og regner med å være ferdige rundt kl 20:00.

14.12.2011

Hvorfor heter det "salonggevær" og har du tenkt over hvordan våre .22 LR patroner er laget?

Merkelapp Aspirant Rekrutt Bakgrunn
0
De aller fleste skyttere stifter bekjentskap til denne patronen ganske raskt;

A picture named M2

Dette er en .22 LR (Long Rifle) patron som benyttes i et "salonggevær".


Sannsynligvis heter det "salonggevær" fordi man i tidligere tider gledet seg over at man endelig hadde en rifle man kunne bruke inne - i stuen - eller "salongen"! Og slik er det ennå. I vintersesongen benytter de fleste skyttere 22 LR til trening og konkurranse, selv om vi ikke kaller våre skytterbaner for "salonger" lenger


Les mer for å se hvordan patronen er bygget opp!

Merkelapper