« Rekylbolt! Hva i all verden er det? | Hoved| Ungdomsstevnet i Sem og Andebu 31. januar 2015 - MEGET sterk skyting fra samtlige Nøtterø-skyttere! »

Adlyder ikke dipoteret lenger dine klikk? Flott video om hvordan du kan adskille og rense siktet på Sauer 200 STR

Merkelapp Sauer Informasjon
0

Her om dagen snakket vi om hvordan diopteret på Sauer’n kunne nekte å “adlyde” dine klikk. Symptomet er klassisk – du har eksempelvis en flott samling like til venstre med serie-sentrum rundt 10.3. Ett klikk til høyre løser biffen og du skal teoretisk få neste serie rundt 10.7. Neste serie er imidlertid ikke flyttet seg noe, og du klikker ennå et klikk til høyre! Selv ikke etter 3 og 4 klikk skjer det noe, og plutselig “løsner” siktet og vips – du har en flott samling 9’ere til høyre!! Det var akkurat som noe løsnet i siktet.

Årsaken kan være at fjærene i siktet har “stivnet” pga av lite bevegelse (husk , et et par klikk hit eller dit stresser ikke akkurat fjærene) gjerne kombinert med stadig økende ansamling av lo, støv, sand og skit og manglende smøring.

På tide å rense siktet! Under ser du et bilde av siktet fullstendig adskilt. Legg merke til de to fjærene.

SNAGHTML73ab9c

Bildet ovenfor er snappet ut fra video’n til Kurt Eirik, se lenke under!

Kurt Eirik Bekkevold i Skytterlinken har laget en flott video hvor han i detalj viser deg hvordan du kan adskille og rense Busk-diopteret på Sauer’n din. Du finner videoen her:

image

Klikk på bildet for å åpne vide i Youtube.

Han har også laget flere andre gode instruksjonsvideoer. De kan du se på hans Youtube-kanal.

Husk at du også kan stresse fjærene litt på treningsskyting. Om du eksempelvis ønsker å stille to knepp til høyre, så stiller du heller 10 knepp til høyre, og 8 tilbake igjen. På den måten stresses fjærene litt mer enn ved bare ett og ett knepp. En annen variant er å å kneppe mange knepp i alle retninger. Det beste er imiderltid nok å rense siktet ved jevne mellomrom. Takk til Kurt Eirik for flott video!

Legg igjen en kommentar

:-D:-o:-p:-x:-(:-):-\:angry::cool::cry::emb::grin::huh::laugh::lips::rolleyes:;-)

Merkelapper