« Ammunisjonstesting, har det noe for seg? | Hoved| Ting jeg ikke viste – tykkelsen på .22 LR kanten kan være forskjellig–og forårsake klikk og endring av presisjon »

Referat fra helgas stevner i Sande og Drammen. God skyting tross mange klikk-skudd!

Merkelapp Referat
0

I helga (17.11) var det muligheter for 2 stevner, hvor det ene foregikk i Sande skytterlags flotte anlegg i Sandehallen, og det andre i Riflen/Skogers litt mer tilårskomne anlegg midt i Drammen by. Fra ungdomsgruppa var det ikke så mange som skjøt fra Nøtterø denne gangen.

image

I Sande, som forøvrig feiret 150 års jubileum, skjøt Camilla Håkedal 334 (med gode 240 på 25-skudden!) og fikk tilslutt en 8. plass i klasse rekrutt. I samme klasse fikk Andreas Voith 348 og landet på 3. plass bak våre gode skytterkolleger fra Røyken og Hurum skytterne Maria Engen Skogly og Arne Johan Rasch Hansen Jr  som hadde henholdsvis 349 og 348. Hanna Håkedal fikk gode 237 i klasse Aspirant skjøt Hanna Håkedal fine 237. Vi gratulerer!

image

I Riflen/Skogers anlegg midt i Drammen var det kun Andreas som skjøt, og der fikk han også 3. plass med gode 345 bak Riflen/Skogers egen Rolf Magnus Rinde med 346 og Regine Langbakk fra Røyken og Hurum med 346. Vi gratulerer igjen. Forøvrig artig å skyte sammen med skyte-legender i Rinde-familien!

Kan nevne at Bjørn Egil Hansen fra Nøtterø skjøt flotte 343 i klasse 5 og en 4. plass, mens Bob Voith fikk 249 i Sande og 244 i Riflen/Skoger, og vant klasse 1. begge steder (jiiha!). Neste år er det klasse 2, så da skal Bob nok få brynt seg litt Smilefjes

Klikk-skudd i begge våpen!

image

Når vi testet ammunisjon forrige uke, kom den blå Eley Team LOT 01162 ganske godt ut (kun ett kasteskudd på 100 skudd). Bildet over er imidlerid fra et klikk-skudd vi opplevde under test-skytingen!

På grunn av de gode samlingene i både Andreas og Bobs våpen, skjøt både Andreas og Bob med denne LOT’n i helgas stevner. Under Riflen/Skogers stevne opplevde Bob klikk både under prøve- skuddene og under den første serien. Da klikka samme patron to ganger – selv etter at jeg raskt snudde den rundt (og hvorfor kan det holde å snu den rundt for å få den til å virke? Les mer om det her!)! For min egen del medfører selvsagt klikk umiddelbart til en stresssituasjon. Instinktivt får jeg lyst til “å bare trekke av for å se om skuddet virker”, noe jeg heldigvis klarer å holde meg fra å gjøre! Men det er ingen tvil om at man får dårlig tid om man opplever klikk! I Riflen/Skoger-stevnet hadde vi innendørs-program og derved 2 minutters skytetid på første serie, så jeg rakk akkurat å få fyrt avsted det siste skuddet. Hadde vi skutt utendørsprogram med 1 1/2 minutt skytetid, hadde jeg kun fått av sted 4 skudd!! Unødvendig å si at man blir frustrert når dette skjer.

I Sande opplevde Andreas at 2 forskjellige skudd klikket på 10 skudden hvor det er 3 minutters skytetid. Han fikk også akkurat fyrt av sted det siste skuddet under stans-kommandoen. Selvsagt ble også han noe frustrert.

Spørsmålet til slutt er om dette er et kjent problem med Eley Team, eller om det bare er denne LOT’n.

Legg igjen en kommentar

:-D:-o:-p:-x:-(:-):-\:angry::cool::cry::emb::grin::huh::laugh::lips::rolleyes:;-)

Merkelapper