« Ny artikkel "Hvordan planlegge fler stevner på én og samme dag?" | Hoved| Bra instruksjonsvideoer for liggende, knestående og stående fra Svenska Skyttesportsförbundet »

Fantastisk skyting på Viken 1!

Merkelapp Referat
0

image

I helgen ble Viken 1-stevnet gjennomført på Hovet og Hol's flotte skytterbane! Lenger vekk er det knapt nok mulig å komme innen vår skytterkrets, så etter Emil Engen (Sem) sitt flotte initiativ ble det lagt opp til en overnattingshelg på Geilo. Mange dro opp allerede fredagen, for å slippe den lange kjøreturen like i forkant av skytingen. Så og si alle skyttere med familier, ble inlosjert på Øen Turistsenter i Geilo. Godt å møte alle og takk til Emil for flott initiativ!!

På lørdagen var det innledende 25-skudds skyting. Som vanlig var det litt vind(!) og under slike forhold er det ofte erfaring som avgjør om man får stilt inn våpen godt før skyting, samt om man klarer å se ann hvert skudd i forhold til endringer i vinden eller ikke.

I klasse Rekrutt startet Sunniva med et par skudd som lå til venstre, før hun var uheldig å fikk et skudd som lå ennå mer til venstre. Sunniva viser en flott egenskap ved at hun ikke gir opp, men skyter flotte serier etter den litt uheldige starten med 41. På de neste seriene skyter hun 45, 46 og 95 på 10-skudden og ender opp med 227.

  IMG_4734

Flott innsats fra Sunniva!

Andreas slo virkelig til med fantastiske 249 hvor den eneste 9'eren var 9.9! Nærmere 250 er det ikke mulig å komme! 249 med 15-innertidere holdt til å vinne innledene skyting første dag. Han ledet med ©n innertier i forhold til Maria Engen Skogly fra Røyen og Hurum og skulle følgelig skyte på skive 1 på finaleomgangen dagen etter!

IMG_4733

God grunn til godt smil! 249!!

I klasse Eldre Rekrutt slo Emil Berntsen til med fantastiske 249 han også!! Etter at han har begynt med kal. 6.5 har Emil vist en utrolig flott stabilitet, og i dette stevnet endte han opp på en flott 4. plass på innledenede skyting!

image

Emil med like god grunn til godt smil! 249 på ham også!!!

IMG_4732

Flott skyting er gjennomført!

Herlig skyting alle sammen! Vi gratulerer så mye!!!

På søndagen var det lagskyting og Vestfold troppet opp med to lag. Alltid litt ekstra trykk på slik skyting, da det er sammenlag-resultatet som teller. Vestfold-lag nr. 1 vant lagskytingen og under ser vi vinnerene!

IMG_4744

Andreas, Karoline, Jeanette og Hans Martin. Gratulerer!!

Under alle lag-skytterne! Flotte ungdommer fra Vestfold!

IMG_4737

Vestfold-lag nr. 2 havnet til slutt på en flott 5. plass!

Så kom tiden til finale-skyting. De siste 10 skuddene skal avgjøre hvem som blir mester! Lagene rangeres slik at skytteren som leder, ligger på skive 1, nest beste skytter på skive 2 osv. Det skal ikke så rare fantasien til for å forstå at dette i seg selv skaper et nervepress av dimensjoner. Ikke får skytterne anvist resultatet med det samme heller, for hver skive gjennomgås skudd for skudd i fellesskap på storskjerm og høytaler i etterkant! Man anviser alltid fra siste skive og ender opp med å anvise skive 1. Etter noen anvisninger var det klart at de aller fleste finale-skyttere hadde skjeve serier til venstre og vi var langt fra fulle hus i finale-skytingen. Igjen hadde vinden gjort sitt, men det gjør jo ikke så mye så lenge det er likt for alle. Utrolig spennende! Etter 9 anviste skudd var det klart at Andreas ville vinne om han fikk en 10-er! .... og det ble en 9-er! På grunn av antall innertiere endte Andreas opp på en 3. plass etter Even Grøterud fra Sigdal. Så utrolig små er marginene!! For Andreas ble dette naturlig nok der-og-da en gedigen skuffelse og en utrolig bitter pille å svelge. En liten trøst at premiefangsten ble stor, siden Andreas vant både 25-skudd og 10-skudd!

I finaleskytingen for Eldre Rekrutt var det like spennende, hvor Emil lå på skive 4. På samme måte som for rekruttene, skjedde anvisningen skive for skive, skudd for skudd. Emil satte ny personlig rekord med fantatiske 347!!! På samme måte som Andreas var uheldig med de aller siste marginene, ble Emil rangert til 5. plass med to små innertiere!!! Også her føltes skuffelsen når man er så nære så nære!

Skyting er i så måte ubarmhjertig og veldig små marginer skiller i toppen. Husk at innertieren på 100 meter kun er 3 cm!! Alle skyttere opplever med andre ord at noen ganger er det stang-ut, og andre ganger stang-inn!! Heldigvis! Det er tross alt bedre å skyte så godt at man er i finale enn å ikke være det. Vi er selvsagt utrolig glade og stolte over den gode skytingen våre ungdommer presterte på Viken 1.

Her finner dere fulle resultatlister!

Legg igjen en kommentar

:-D:-o:-p:-x:-(:-):-\:angry::cool::cry::emb::grin::huh::laugh::lips::rolleyes:;-)

Merkelapper