« 4. internstevne på Sandar og Sandefjords bane avsluttet. Vindskyting .... | Hoved| Klubbmesterskap førstkommende tirsdag 28. mai! »

Pinseleieren 2013 vel overstått! Emil vant internstevnene ER-22, Kim slo Emil Engen på Monte Carlo med 10.9, Sunniva og Frank Marcus med nye stevne pers"er og Andreas vant siste stevnet med 249!

Merkelapp Referat
0

SAM_0640

Gjengen fra Nøtterø! Andreas, Kim, Emil, Sunniva og Frank Marcus!

Sunniva Marthinsen, Frank Marcus Nerland, Kim Johansen, Emil Berntsen og Andreas Voith deltok sammen med ca. 25 andre skyttere fra Vestfold på årets pinseleier i Styrvoll. Et par dager i forkant var det meldt fullstendig bedritent vær, og baggene inneholdt nok en del varme gensere, stillongser og tjukke sokker! Men denne gangen var værgudene på vår side, og vi fikk to flotte sommerdager med temperaturer godt over 25 grader!! Herlig!!

Spesielt siden mye av overnattingen foregår i telt!

SAM_0615

Fra telt-leieren! Her er Andreas og Sunniva.

SAM_0628

“Spåkone”-combicampen til Kim og Emil var samlingsted for ungdommen! Artig at Kim og Emil hadde tatt med gitarer!

Tradisjonen tro betyr pinseleier mye skyting, teori og mye godt samvær. Deltagerene deles inn i lag, og hvert lag er på en “stasjon” ca. i 1,5 timer. På Lørdagen var det baneskyting, feltskyting og grundig puss som stod på timeplanen. Søndagen inneholdt innstillings-skyting,  feltskyting, introduksjon til hjemmelading av ammo samt sikkerhet.

Pussen er eksempelvis grundig, hvor skytterne lærer å ta våpenet fra hverandre for grundig puss.

Lade-introduksjonen er spesielt interessant for skyttere som har begynt med kal. 6.5. Et fabrikk-lastet skudd uten subsidier kan koste opp mot 7 kroner skuddet, og ved å lade selv kan du presse prisen ned til rundt det halve. Det vil fort sponsorene (les – foreldrene) merke!

SAM_0593

Jan Engen demonstrerer hjemmelading, og tar deltagerne med på alle viktige momenter! Naturlig nok finner mange dette spennende, da vi jobber med kuler og krutt i praksis.

 

SAM_0572

Instruksjon med bruk av kamera. Alle skyttere opplever at man noen ganger har en god stilling, og at resultatene også blir tilsvarende gode. Andre ganger – kanskje allerede serien etter, fungerer det ikke like greit. Hva i all verden var det som var forskjellig mellom første og andre serie?! Ved å bruke kamera kan vi visualisere for skyttere slik at de “ser seg selv” når de skyter.

 

SAM_0600

Sunniva etter en flott 48-serie!

 

SAM_0598

Fra Stangskytingen. For uinnvidde er Stangskyting en hurtigskytingskonkurranse hvor man skal skyte så mange skudd man klarer i løpet av 25 sekunder. Dette gjentas 2 ganger. Skytteren lader våpen med ett skudd i kammer og 5 skudd i magasinet. Når de første 6 skuddene er fyrt av, byttes det til et nytt 5 skudds magasin. Ofte er det nettopp magasin-byttet som blir det vanskeligste, selv om man også skal treffe på skuddene man fyrer av!

 

SAM_0586

Herlig grill-vær, og veldig god stemning! Vi ser også campingvogn-leiren i bakkant. Sikkert deilig, men ikke like tøft som å ligge i telt!

 

SAM_0578

Emil i aksjon! Pinseleieren var også avslutningen for Eldre Rekrutt og Junior klassenes internstevne-cup (beste skytter på 3 av 4 stevner). Emil vant sin klasse ER-22 og fikk en flott premie!

 

SAM_0634

Stolt Emil (med dog ikke så lett å få tatt bilde av!)

 

SAM_0570

Kim hadde også mye flott skyting i helgen, og slo virkelig til da han vant Monte Carlo-skytingen mot selveste Emil Engen (en av instruktørene) hvor han klinket til med 10.9 på siste skudd. Emil Engen – med 10.7 må du trene mer, he he! Kim fikk også flotte 243 på det avsluttende stevnet!

SAM_0599

Andreas klinket til med meget god skyting! Han vant også det siste stevnet med fantastiske 249.

 

SAM_0631

Frank Marcus satte ny stevne pers med gode 233. Godt gjort med tanke på alle reim/stillings-utfordringene han slet med første dagen.

SAM_0632

Sunnvia skjøt flotte 231 og ny personlig rekord under det siste stevnet! Naturlig nok veldig fornøyd!

 

SAM_0636

Alle deltagerne!

Alt i alt en topp pinseleier, hvor mye skyting, og godt samvær har stått i fokus! Kudos til Styrvoll skytterlag som godt vertskap, og ikke minst til Vestfold Skyttersamlag for organisering.

Helt til slutt; På søndags kveld ble det også avholdt en “mamma og pappa” skyting. Inndelingen er enkel og god. Har du aldri skutt før, så er du uerfaren. Har du skutt før, så er du erfaren, og er du instruktør, så er du både erfaren og  skal skyte knestående!

Nancy Marthinsen stilte sporty opp med sitt alltid gode humør,og skjøt sine første skudd på denne leiren!

SAM_0605

Ikke noe å si på konsentrasjonen!!

 

SAM_0608

Bob like før skyting. 2 treff av 12 mulige!! Men det holdt til en 3. plass!

Kommentarer

Gravatar Image1 - Super fin blogg fra helgen! Emoticon Kjempe flott helg, masse herlige mennesker.. Moro at dere var så mange fra Nøtterøy der i år! Kjempe bra skutt av de alle!
Klem Karoline Emoticon

Legg igjen en kommentar

:-D:-o:-p:-x:-(:-):-\:angry::cool::cry::emb::grin::huh::laugh::lips::rolleyes:;-)

Merkelapper