« Første internstevne vel gjennomført på Sem! | Hoved| Kommende stevner - helga 4. og 5. mai er det hele 5 stevner for dem som ønsker å skyte mye! »

Holmestrand og Omegn- og Slagen stevnene godt gjennomført tross vind! Pluss noen tanker rundt vind.

Merkelapp Referat
0

Slagen

image

Nora Bachlund skjøt meget flotte 345 på Slagen i Eldre Rekrutt!! Dette holdt til en flott 5. plass! Med tanke på vinden som lett tar tak på Slagen så er dette imponerende.

Camilla Håkedal slo også til med solid skyting med sine flotte 147 på første 15 skudd, og endte på 329 og en super 4. plass i klassen Rekrutt!!

Andreas Voith hadde ikke helt dagen og “sloss mot vinden”, og landet tilslutt på en 8. plass med 320. Hanna fikk 223 i klassen Aspirant! Emil Berntsen hadde også en stri tørn med vinden og skjøt kun 25 skudd og landet på 231. Alt i alt var Slagen en tøff utfordring denne dagen!

Fulle resultatlister fra Slagen finner du her.

Noen tanker rundt vind

For 22 kal-skyttere er vind noe av det mest utfordrende vi kan bryne oss på! Sjekk værmelding så man er forberedt!

Er det er meldt vind i løpet av dagen, så starter dagen ofte litt roligere. Med andre ord, jo tidligere man skyter på dagen, jo større er sjangsen statistisk sett for at vinden er hakket roligere. Les mer om vind her og les mer om Why is it more windu at night? Jeg kjenner til at skyttere bevist forholder seg til dette, og melder seg på så tidlig som mulig. Det beste er selvsagt å se hvordan værmeldingen er akkurat når du skal skyte, og i denne artiklen var det omvendt. Kraftig vind om morgen, og så avtagende, så det er ingen faste regler!!

Et annet aspekt er selvsagt det å kunne “kjenne på vinden”, og så godt man kan forutse hvordan vinden vil oppføre seg kommende serie.  Det første du må fastslå er; Hvilken retning/side kommer vinden fra? Kommer vinden fra høyre, må du være forberedt på å stille mot høyre for å kompensere. Om vinden tar seg opp under serien i forhold til hva den var under prøveskuddene, så skru et par tre knepp mot høyre med det samme. Et alternativ som mange også bruker er at man rett og slett sikter litt over mot høyre på blinken. Sjangespill? Selvsagt, men det er kun ved å oppleve vinden at du kan finne dette ut selv. Andreas opplevde å få flotte prøveskudd i senter før omgangen, hvor selve omgangen resulterte i en flott samling rundt 8'er og 9’ere!

Holmestrand og Omegn

På Holmestrand og Omegn var det hakket roligere, og Andreas skjøt flotte 343. Det holdt til en flott 2. plass! I samme klasse kom Camilla på en god 7. plass! Resultatlisten for rekruttklassen finner dere her . I klassen Eldre Rekrutt landet Emil Berntsen på 11. plass. Full liste er her.

IMG1

Hanna og Camilla like før skyting på Eplerødbanen!

IMG2

Andreas og Emil like etter skyting på Eplerødbanen!

Legg igjen en kommentar

:-D:-o:-p:-x:-(:-):-\:angry::cool::cry::emb::grin::huh::laugh::lips::rolleyes:;-)

Merkelapper